dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Numar de evidenta a platii (2012)


Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.774 din 16 noiembrie 2012, a fost publicat Ordinul ministrului finantelor publice nr.1485/2012 privind modificarea si completarea Instructiunilor de completare a numarului de evidenta a platii, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr.1870/2004.
Acest ordin modifica si completeaza prevederile Ordinului ministrului finantelor publice nr.1870/2004 pentru aprobarea Instructiunilor de completare a numarului de evidenta a platii, cu modificarile si completarile ulterioare, motivat de prevederile art.115, alin.(3 2) din Codul de procedura fiscala, care reglementeaza faptul ca, în cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si a amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul. De altfel, aceasta dispozitie legala reprezinta o exceptie de la ordinea stingerii datoriilor prevzuta la art.115, alin.(1) din Codul de procedura fiscala. În scopul punerii în aplicare a acestor dispozitii legale se impune utilizarea numarului de evident a platii pentru stingerea creantelor fiscale conform vointei contribuabilului.
În conformitate cu prevederile pct.3 din Anexa la Ordinul ministrului finantelor publice
nr.1870/2004 pentru aprobarea Instruciunilor de completare a numarului de evidenta a platii, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel cum a fost modificat prin O.M.F.P. nr.1485/2012, programul de asistenta cu ajutorul caruia este generat numarul de evidenta a platii este pus la dispozitia contribuabilului pe site-ul A.N.A.F., http://www.anaf.ro, la sectiunea Asistenta contribuabili meniul Formulare si programe utile, submeniul Programe utile.

Puteti accesa programelul de aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: