dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Zerolamie


Pe www.desprealcool.ro/zerolamie poti calcuta timpul dupa care te poti urca la volan, asta dupa ce ai consumat bauturi alcolice utilizand aplicaţia ZeroLaMie.
Aplicaţia online de pe portalul DespreAlcool.ro îţi permite adăugarea mai multor „pahare” de alcool pentru a calcula, spre exemplu, efectul unui cocktail sau amestecării băuturilor asupra unui adult. Spre deosebire de aplicaţia de pe mobil, aceasta nu te roagă să îţi introduci anul naşterii, în timp ce aplicaţia prin SMS nu îţi dă voie să afli ce se întâmplă cu alcoolemia ta după mai multe pahare de licori bahice diferite. Ne-am jucat puţin cu aplicaţia celor de la Ursus Breweries şi am descoperit că perioada de timp minimă de repaos între oprirea consumului de alcool şi conducerea autovehiculului este de minim o oră, deşi această estimare poate fi considerată optimistă de unii.
Daca nu ai un calculator la indemana, poti afla totul printr-un sms….astfel:
Trimiţi un sms la 1267 cu textul ”Zero la mie” urmat de anul naşterii. Spre exemplu, trimiţi „zero la mie, 1990” dacă te-ai născut în 1990. Dacă ai smartphone, poţi fie să descarci aplicaţia dedicată, fie să accesezi portalul desprealcool.ro şi să intri pe secţiunea dedicată (www.desprealcool.ro/zerolamie ).
Vei primi un SMS care îţi indică formatul în care trebuie să răspunzi. Costul celor două mesaje este de 0.30 euro, iar acest preţ acoperă taxele de moderare, respectiv suportul tehnic şi logistic al întregului sistem.
Trimiţi un mesaj care să conţină datele următoare: sex (f/b), greutate în kilograme (doar valoarea), mililitri de alcool consumat, tip de alcool (bere,vin, spirtoase), timpul în care a consumat acea cantitate (în ore).
Exemplu „f,50,500,bere,2”. În cazul exemplului alăturat, vorbim de o fată care are o masă de 50 kilograme şi a consumat 500 de mililitri de bere în două ore.
Ultimul pas este reprezentat de primirea unu SMS care îţi spune câte ore trebuie să stai departe de volan. Informaţia respectivă vine doar în scopul de a-i aduce la cunoştinţă utilizatorului că este total contraindicată conducerea pentru cel puţin perioada de timp indicată de aplicaţie. Răspunsul oferit de aplicaţie este o estimare conservatoare.
Şoferii mai au două alternative, diferite de aplicaţia celor de la Ursus Breweries. Una dintre acestea ar fi alcooltestul portabil, o unealtă a cărei precizie este relativă şi al cărui preţ ajunge la câteva sute de lei în cazul modelelor mai scumpe. Cealaltă alternativă, pe care noi o alegem de fiecare dată şi v-o recomandăm din toată inima este alegerea unui şofer care să conducă la întoarcerea de la petrecere. Respectivul şofer nu consumă alcool toată seara şi este schimbat de la o petrecere la alta. Într-un cerc de prieteni, cum are orice tânăr de 18-30 de ani, această propunere pare să fie cea mai potrivită. În lipsa unui prieten dispus să se „sacrifice” de la consumul de alcool într-o seară pentru integritatea fizică a apropiaţilor săi, există oricând taxiul, mersul pe jos şi aşteptarea dimineţii în vederea apelării la mijloacele de transport în comun.
www.desprealcool.ro/zerolamie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: