dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Despre soia


Soia bio: Proteina din soia e catabolica, duce la hipotiroidism (ceea ce e ff rau). Opreste dezvoltarea creierului copiilor!!!
Creste de ~3 ori riscul de Alzheimer. Face praf sistemul reproducator.
Cercetatori din SUA au descoperit cele de mai sus.
Despre soia “bio”, pentru ca cea modificatea genetic e de 10 ori mai nociva decat cea bio…

Dar, dacă aţi afla că soia este un ~deșeu industrial care nu se mai dă animalelor pentru că atunci când li se dădea acestea se îmbolnăveau grav, şi că duce la zeci de disfuncţii și boli?

A început postul…pentru mulţi, apar întrebări precum ce să mănânc, că am de muncit=de unde îmi iau proteinele etc. Şi iată că vine soia în întâmpinarea lor: se spune că e un fel de carne vegetală, poate chiar mai hrănitoare, cu multă proteină, fără colesterol…face la inimă şi nu numai… e ieftină ca braga… chiar seamănă puţin cu carnea (dacă e bine preparată). Şi mai e şi de post… Dar…

Să începem cu puţină istorie: în Asia, soia este cultivată de mii de ani…până acum aproximativ 2000 de ani, a fost utilizată strict ca ÎNGRĂȘĂMÂNT VEGETAL, datorită proprietăţii plantei de a fixa azotul în sol precum fasolea. Acum ~2000 de ani a fost descoperit procesul de fermentare a soii, care o face mult mai gustoasă şi uşor de mâncat, şi elimină multe din substanţele toxice din ea. Preparatele pe bază de soia nefermentată sunt mai recente. În Europa, soia este folosită în primul rând pentru producerea uleiului de soia; acesta este cel mai ieftin şi mai folosit ulei în industria alimentară (dacă scrie ulei vegetal pe o etichetă, înseamnă fie de soia, fie de rapiţă, fie, în cazul fericit, de palmier). În urma extragerii uleiului, rămâne o cantitate foarte mare de proteină din soia. Timp de ani de zile, această proteină a fost folosită ca FURAJ. Numai că animalele hrănite cu foarte multă soia au început să sufere tulburări grave de sănătate, în special ale sistemului reproducător.

PROTEINĂ DE CALITATE INFERIOARĂ
De ce este soia nesănătoasă? Să începem cu unul din primele motive pentru care oamenii mănâncă soia: ca înlocuitor de carne/sursă de proteină teoretic de bună calitate.
Proteina din soia nu are proprietăţile anti-catabolice, anabolice, anti-oxidante şi de întărire a sistemului imunitar pe care le au proteina animală şi chiar multe proteine vegetale. Conţine substanţe care inhibă digestia şi absorbţia proteinelor (inhibitori ai proteazelor), iar aceste substanţe nu sunt distruse în timpul gătitului. Astfel, pe termen lung, dietele care conțin multă soia pot duce la deficiențe de aminoacizi. Aceste substanțe de asemenea pot duce la disfuncții pancreatice și creștere încetinită sau chiar oprită . Unele studii au observat chiar că poate fi catabolică. Deci, soia nu este o sursă bună de proteină în timpul postului. Există multe alte proteine vegetale de calitate mai bună.*
De asemenea, soia oprește absorbția mineralelor, și crește necesarul de minerale (din care oricum consumăm, de obicei, prea puțin) ȘI de vitamine (în special B12 și D3 – iar B12 nu se găsețte în surse vegetale). (detalii pe blog)
Şi totuşi, aceste efecte sunt incomparabile ca gravitate cu efectele pe care soia le are asupra creierului, sistemului endocrin şi a celui reproducător…

CONTRACEPTIVE ORALE PENTRU COPII ȘI BĂRBAȚI
Soia conține fitoestrogeni (faimoasele izoflavone- genisteină si daidzeină). În cazul unor consumuri ridicate (cam cât ar consuma un european care a auzit că soia este hrană de calitate…*), efectele vor fi asemănătoare cu ale contraceptivelor orale (estrogenului sintetic): modificări hormonale, tulburări de ciclu (la femei), creșterea sânilor (la bărbați), iar, la copii și nou-născuți poate avea efecte dezastruoase. Se estimează că un copil hrănit cu lapte de soia/hrană pentru nou-născuți pe bază de soia primește zilnic echivalentul a 5 pastile contraceptive. Un studiu publicat în cunoscuta publicație The Lancet a descoperit că copiii sunt expuși la o cantitate de izoflavone de 6 până 11 ori mai mare decât cea care produce modificări hormonale la adulți (notă importantă: sistemul reproducător al copiilor este în formare; la adulți aceste schimbări sunt reversibile, în cazul copiilor în schimb vor produce modificări ireversibile: sterilitate, efeminare în cazul băieților, pubertate precoce la fete… la fel ca contraceptivele orale date unor copii mici). În sângele copiilor hrăniți cu asemenea mâncăruri, au fost detectate concentrații ale izoflavonelor de 13000-22000 (treisprezece până la douăzeci și două de mii) de ori mai mari decât nivelul natural al estrogenului. (studiile: pe blog)

HIPOTIROIDISM…DIABET…
Tot aceste două izoflavone reduc sinteza hormonilor tiroidieni, și doar 30 g de soia/zi pot duce la hipotiroidism și boli autoimune ale tiroidei. (notă: o cutie de tofu are cam 200 de grame, si nu e greu să fie mâncată la o singură masă). Un studiu a observat că copiii care au fost hrăniți cu soia au o incidență dublă a diabetului… (studiile: pe blog)

CREIERE MICȘORATE, DEMENȚĂ, IQ REDUS…
Un studiu la scară mare a observat că bărbații care consumă tofu de cel puțin două ori pe săptămână au un risc de 2.4 ori mai mare să facă Alzheimer, un grad mai ridicat de atrofiere a creierului și creiere care apar cu aprox. 5 ani mai îmbătrânite. De asemenea, izoflavonele din soia pot conduce la demență vasculară.
Și din nou revenim la copii… Copiii femeilor care au deficiențe tiroidiene au un risc de 4 ori mai mare să aibă IQ-ul sub 85 decăt cei ai femeilor care nu au astfel de deficiențe.

Zincul este un element important pentru transmiterea impulsurilor nervoase între neuroni (printre multe alte funcții). Deficiența în zinc în timpul sarcinii și alăptării (și în copilărie) duce la anomalii congenitale ale sistemului nervos, și a fost asociată cu „capacitate redusă de ânvățare, apatie, letargie, și retard mental”. Într-un studiu pe 372 de copii chinezi deficitari în zinc, cei care au au primit suplimente de zinc și-au îmbunătățit mai mult performanțele – în percepție, memorie, raționare, abilități psiho-motorii precum coordonarea mână-ochi. Alte trei studii au observat creșterea capacităților cognitive în urma suplimentării cu zinc.
Prin conținutul foarte ridicat de acid fitic, soia duce în special la deficiențe în zinc. S-a observat că mâncarea pentru nou-născuți pe bază de soia a dus la scăderea nivelelor de zinc în toți copiii cărora li s-a administrat. Chiar când dietele au fost suplimentate cu zinc, a existat o corelație puternică între conținutul de acid fitic din mâncare și creșterea încetinită (zincul are un rol important și în creșterea și dezvoltarea organismului)

*Asiaticii consumă în medie 12 grame de leguminoase pe zi (Colin Campbell, autorul „studiului China”), cu variații între 6 și 30 de grame. Departe de litrul de lapte de soia sau 200 de grame de șnițele, chiftele, pateu din soia, sau tofu, pe care le poate consuma un occidental.

REACȚII OFICIALE
Cât de serioasă este această problemă? Organismele naționale din mai multe țări au început să ia atitudine… Întâi, Ministerul Sănătății din Israel a avertizat că copiii mici nu trebuie să fie hrăniți cu mâncare pe bază de soia, iar copii pot mânca soia maxim o dată pe zi, de maxim trei ori pe săptămână, iar adulții trebuie să fie precauți datorită efectelor adverse asupra fertilității și riscului crescut de cancer la sân. Universitate Cornell a avertizat că femeile cu un risc crescut de cancer la sân trebuie să evite soia. Autoritățile elvețiene recomandă ca utilizarea soii în hrana bebelușilor să fie „foarte restrânsă”. În Anglia și Australia autoritățile le spun părinților să întrebe un doctor înainte de a le da copiilor hrană pe bază de soia…

Informațiile din acest articol cuprind o parte infimă a cercetărilor din domeniu. Fiecare efecte negativ are în spate mai multe studii, și încep să se cunoască și mecanismele prin soia duce la aceste efecte. Pentru cei interesați de surse și care doresc să afle mai multe, pe blog vor fi date trimiterile la articolele originale. De asemenea mai pe larg despre alimentele hrănitoare care pot fi consumate în timpul postului (hrișca, ovăzul, cerealele integrale, nucile etc.)

Atunci când citești așa ceva, poate îți vine să zici că e ceva demn de un ziar de scandal…numai că un ziar de scandal nu o să îți dea 200 de studii care atestă ce zice… – urmează linkuri către articolele care explică mai pe larg și studii. Le am pregătite deja–– și un „studiu de caz”- prizonierilor dintr-o închisoare din SUA li s-a dat soia în loc de carne (60-70% proteină din soia, restul carne sau lactate), ceea ce i-a făcut să sufere de leșin, palpitații, insomnii, depresii, simptome ale hipotiroidismului precum senzație permanentă de frig, oboseală, creștere în greutate, gândire încețoșată, infecții frecvente, glandă tiroidă mărită. Aceștia au dat în judecată guvernul american. (2007)

sursa: un mail trimis pe grupul de contabilitate

3 răspunsuri la „Despre soia

  1. ci martie 31, 2011 la 08:50

    Nu contest acest articol (de fapt nu consum soia ; unu ptr ca nu-mi place; doi – nu tin post).
    Dar…. pe vremea „impuscatului” consumam la greu soia (totul era procesat cu soia in amestec) si zic eu ca eram mult mai santosi. Astazi asa zisele produse din soia , lapte, branza , carnitza sunt procesate cu multi aditivi ca de altfel toate alimentele ceea ce conduce la un produs extrem de nociv.
    Insa un lucru este cert , datorita continutului ridicat de flavonoide, tabletele de soia sunt un remediu foarte bun pentru femei in faza de premenopauza (probabil si datorita faptului ca in capsule sunt mai putini aditivi). Daca vrem sa o consumam (caci are efecte benefice ca si hrisca , cereale , seminte) , o consumam sub forma naturala pe care o procesam singuri.

  2. Studii si detalii aprilie 14, 2011 la 06:48

    Unde gasim studiile si delatiile la care face trimitere articolul?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: