dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Scoaterea din evidenta a platitorilor de TVA


OUG 117/2010 a adus o modificare importanta a codului fiscal, respectiv daca pana acum odata intrat in sfera de aplicare a TVA-lui silit sau de buna voia nu mai putea sa iesi din aceasta categorie, in ideea de a reducere numărului persoanelor înregistrate în scopuri de TVA pentru eficientizarea administrării acestora.
OUG 117/2010 da posibilitatea firmelor care au realizat in anul precedent o cifra de afaceri de pana la pragul de impozitare, adica 35.000 eur la cursul de la data aderarii, adica 3.3817 lei / euro (adica au o cifra de afaceri de pana la 119.000 lei, pentru ca se rotunjeste la urmatoarea mie), sa solicite scoaterea din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA, în vederea aplicării regimului special de scutire.
Anularea înregistrării în scopuri de TVA va fi valabilă din prima zi a lunii următoare celei în care s-a solicitat scoaterea din evidenţă, respectiv din data de 1 februarie.
Până la anularea înregistrării în scopuri de TVA, persoanelor impozabile le revin toate drepturile şi obligaţiile persoanelor înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal. Persoanele impozabile care au solicitat scoaterea din evidenţă în termenul şi în condiţiile de mai sus, au obligaţia să depună decontul de taxă prevăzut la art. 1562 din Codul fiscal pentru operaţiunile realizate în cursul lunii ianuarie, până la data de 25 februarie inclusiv.
in ultima instanta MFP precizeaza ca – in ultimul decont depus, persoanele impozabile au obligaţia să evidenţieze valoarea rezultată ca urmare a efectuării tuturor ajustărilor de taxă, conform Titlului VI al Codului fiscal, adica vor achita TVA dedus aferent marfii din stoc si cel aferent imobilizarilor in perioada de ajustare.
Solitarea se face pana la 20 ianuarie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: