dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Plimba acte la programul Rabla 2010


Pentru persoanele juridice care au aderat la programul Rabla, adica au incercat sa adere pentru ca pana astazi 04.06.2010 au fost aprobate doar 101 dosare (ma mandresc ca CBC, firma de care m-am ocupat in aceasta problema are dosarul aprobat) este o adevarata provocare. De ce?
Pai intai de toate trebuie sa obtii o groaza de documente si acte, inclusiv de la Administratia Fondului de Mediu institutie care administreaza fondurile pentru rabla. Nici nu va inchipuiti cate birocratie poate exista si cat dureaza fiecare pas.
Dupa o perioada de la data in care ai depus un dosar la aceasta institutie, se numeste o comisie in baza unei decizii a presedintelui, comisie care analizeaza si verifica si decide daca dosarul e bun sa nu.
Conform legislatiei in vigoare, daca dosarul ti-a fost aprobat si esti publicat pe site-ul autoritatii, respectiv www.afm.ro te adresezi unui colector pentru a preda autoturismele. Dar se pare ca nu mergi la orice colector, trebuie sa fi repartizat de AFM (dar eu nu am gasit aceasta procedura nici unde in legislatie!), repartizare care iarasi dureaza… (si toate astea dureaza pana le afli, fiecare informatie „costa” multe telefoane date, pentru ca toti functionarii te trimit de la unul la altu, asta daca iti raspund binenteles).
Cand ajungi la omu cu repartizarea, trebuie sa ii spui la ce numar esti pe lista aia de dosare aprobate… (de parca ar fi nu stiu cate) si daca nu ai retinut numarul curent, trebuie sa suni iarasi (din experienta proprie din 3 telefoane la unul mi-a raspuns centralista si din 10-15 telefoane la unul am reusit sa vorbesc cu un functional al AFM-ului, asa ca sa aveti multa rabdare).
Si acum birocratia nu s-a terminat, adica e inca floare, pentru ca, tichetele valorice sunt ridicate de colector. Aceste le preda la propritarul masini cand acesta le preda colectorului. Proprietarul preda tichetele la producator / importator / distribuitorul autoturismului nou achizitionat care la randul sau preda aceste tichete AFM-ului. Toata aceasta procedura dureaza destul de mult, oare nu se putea simplifica aceasta procedura (ma refer numai la circuitul tichetelor), trebuie sa acele tichete sa circule pe traseul: AFM – colector – proprietar – distribuitor – AFM, traseu inutil si care face doar sa prelungeasca aceasta procedura, sa o ingruneze si sa iti manance rabdarea?
Nu trebuie normal, dar, hartiile trebuie plimbate nu ca sa justificam 1.400.000 de bugetari nu?

Reclame

Un răspuns la „Plimba acte la programul Rabla 2010

  1. SIP Iunie 6, 2010 la 09:14

    Ma tot intreb, dupa ce ca sunt multi, ei nu-si dau seama ca plimband oamenii, mai de graba sau mai tarziu, vor pleca …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: