dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Dobanzi si penalitati pentru neplata obligatiilor fiscale


Proiectul de modificare a Codului de Procedură Fiscală, publicat pe site-ul Finanţelor, confirmă introducerea unui al doilea tip de penalizare.
Pe lângă dobânda de penalizare, Finanţele introduc noi penalizări, funcţie de timpul în care este achitată datoria către stat. Astfel, dacă stingerea datoriei se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale.
Dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale.
După acest termen de 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase.
Dobânda zilnică se calculează chiar de la scadenţă. “Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor”, arată textul proiectului de act normativ.
Practic daca ai intarziat mai mult de 30 de zile ai incurcat-o, iar daca intarzierea depaseste 60 de zile e si mai grav. Asta la firmele private, pentru ca la companiile de stat, datoriile se sterg periodic.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: