dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Intrebari referitoare la 11.09.2001


Cine a orchestrat de fapt atentatele de la 11 septembrie 2001 (pps in link)? Mulţi sunt convinşi că versiunea oficială este o mare minciună. Unii au vrut să vadă dincolo de presupusa mistificare. Iar o parte dintre aceşti oameni aflaţi în căutarea adevărului despre atentatele de la 11 septembrie 2001 au schiţat tot felul de teorii ale conspiraţiei.
Mai jos sunt teoriile cele mai proeminente care şi-au făcut loc în imaginaţia colectivă.

1. Demolarea controlată a turnurilor gemene
Această teorie susţine că cele două turnuri World Trade Center au fost culcate la pământ în urma unor explozii controlate. Focul şi dărâmăturile care au stat, oficial, la originea prăbuşirii celor două clădiri au fost puse la îndoială de o serie de voci neîncrezătoare reunite în jurul publicaţiei Journal of 9 11 Studies. Alţi sceptici au spus că cele două turnuri nu s-ar fi putut prăbuşi complet, simetric şi la viteza la care au făcut-o dacă nu s-ar fi adăugat o energie suplimentară care să slăbească structura acestora. Două rapoarte federale, apărute în 2002 şi 2005 au contracarat versiunile lansate de către fanii conspiraţiilor.

2. Pentagonul nu a fost atins
Mulţi cred şi azi că nici peste clădirea Pentagonului, un alt obiectiv atins de atacurile din 11 septembrie, nu s-a prăbuşit zborul 77. Asta pentru că din primele imagini de la locul impactului lipseau urmele unui asemenea accident, precum resturi din fuselaj. Alţi agitatori de spirite au insistat că Pentagonul a fost atins, de fapt, de o rachetă lansată chiar de către reprezentanţi din guvernul SUA. Thierry Meyssan, un jurnalist francez a scos chiar o carte, Pentagate în care încearcă să dovedească într-un volum acest lucru. O alte carte a sa, 9/11: The Big Lie găseşte ţap ispăşitor pentru atacuri o parte a armatei americane care dorea să instaureze un regim militar. Ziarul Liberation a numit cartea „o ţesătură de acuzaţii nebune, făcute fără nici o dovadă”.

3. Avioane cu telecomandă
O versiune la fel de speculată este cea care susţine că, în loc să urmeze rute prestabilite, cele patru avioane care au rămas în istoria neagră a zilei de 11 septembrie 2001 au fost ghidate de la sol. Aceste teorii au fost uşor demontate deoarece acestea nu au luat în considerare faptul că telefoanele date de pasagerii aflaţi în ele susţineau că acestea au fost acaparate de terorişti. Mai mult, reprezentanţii companiei Boeing au susţinut ulterior că aparatele de zbor pe care le fabrică nu pot fi sub nici o formă dirijate de la sol.

4. Evreii lipsă
În cele din urmă, teoria care i-a pus pe cei mai mulţi pe gânduri a fost cea a evreilor lipsă. Mulţi afirmă că în data de 11 septembrie 2001, 4.000 de evrei nu ar fi venit la serviciu la World Trade Center. Cu toate acestea, rapoartele finale au demonstrat că între 10 şi 15% dintre victime (între 270 şi 400 de persoane) erau evrei, ceea ce indică faptul că nu a existat o absenţă masivă. Toate aceste teorii au fost infirmate de Departamentul American de Stat. Alţi evrei, de data aceasta agenţi secreţi, ar fi fost la curent cu iminenţa atacurilor. Potrivit New York Times, FBI-ul ar fi arestat cinci evrei care filmau turnurile incendiate şi care se bucurau de dezazastru.

O psihoză care nu cedează
Deşi s-ar crede că cei mai mulţi dintre americani nu sunt de partea teoriilor fanteziste despre 9/11, un articol de acum trei ani din Time arată că statisticile dau destul câştig de cauză faniilor conspiraţionişti. Astfel, 36% dintre locuitorii SUA susţineau că este „foarte posibil” sau „oarecum posibil” ca autorităţile să fi permis atacurile sau să le fi dirijat.

Am atasat si un pps cu aceste intrebari. Vizionare placuta.

Sursa: realitatea.net + Roberta K.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: