dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Ganoterapia, o metodă de purificare, reechilibrare şi refacere inedită


“Ganoterapia se bazează pe străvechile metode de prelucrare a ciupercilor Reishi-Gano, pe care familia regală chineză le consuma pentru a dobândi sănătatea şi nemurirea.”- Jasmuheen
Anul acesta am aflat că una dintre cele mai îndrăgite fiinţe de pe pământ, ale cărei cărţi i le citeam cu atâta drag, era încercată de o problemă gravă de sănătate. Pentru început am fost puţin uimită, mai ales că ştiam că ea a reuşit să ne vindece pe mulţi, cu dragostea, dăruirea, cunoaşterea şi exemplului său. Este vorba de Jasmuheen, ambasadoarea Păcii în lume. Am citit pe nerăsuflate cartea în care descrie cu sinceritate trăirile din momentul în care a aflat că are cancer, până la vindecare. În cartea “Vindecare armonioasă şi Calea Nemuritorilor”, apărută în 2005, la Editura For You, Jasmuheen dezvăluie pas cu pas, modul în care Ganoterapia a ajutat-o în tratarea cancerului de piele ce l-a avut la buza superioară.
Astfel, de la începutul anului, am început să mă interesez tot mai mult despre terapia prin Gano, cu atât mai mult cu cât am citit că “Ganoterapia este folosită cu succes pentru a trata şi elimina nu numai cancerul, dar şi multe alte boli. Această terapie poate curăţa, regla şi reconstrui corpul la nivel intern, prin dezintoxicare şi, totodată, prin fortificarea sistemului imunitar.” (Jasmuheen ) Iar faptul că Ganoderma era denumită “ Planta lui Dumnezeu” m-a fascinat cu atât mai mult.
Ce este Ganoterapia?
Ganoterapia provine de la denumirea ştiinţifică a ciupercii, Ganoderma Lucidum- o specie de ciupercă medicinală – şi are la bază metode diferite de folosire a acestei plante ce poartă denumirea de Gano sau Reishi. Această ciupercă magică este cunoscută sub denumirea ReisHi, LingzHi, YoungChi sau “iarba potenţei spirituale”. Fascinant este că împăraţii chinezi o cunoşteau de două mii de ani şi o consumau pentru puterile sale vindecătoare, de susţinere a vieţii, de regenerare, considerând-o un valoros remediu naturist datorită importantelor sale calităţi.
Istoria Ganodermei
În istoriile asiatice, când un om ajungea să fie zeificat, cu siguranţă era considerat un om mare. Ce anume face ca Ganoderma, o simplă ciupercă, să fie zeificată timp de două mii de ani? Ce valoare specială ar avea ea?
Chinezii considerau Ganoderma “Regele miraculos al plantelor” . Era căutată pentru proprietăţile sale medicinale ce îmbunătăţeau capacitatea organismului de a se vindeca. Destul de rară în vest, Ganoderma Lucidum a fost venerată ca plantă de leac de către împăraţii marilor dinastii chinezeşti şi japoneze, băută împreună cu ceaiurile lor speciale şi fierturi de ciuperci pentru a obţine o vitalitate crescută şi o viaţă lungă.
Sute de oameni au fost preocupaţi dintotdeauna de misterul morţii, de fântâna tinereţii şi de nemurire. Sheng-Nung, recunoscut de chinezi ca fiind părintele agriculturii şi medicinii, a alcătuit acum 2000 de ani “ Cartea plantelor medicinale”. În ea au fost înregistrate mai mult de 300 de plante medicinale, printre care principala plantă medicinală surprinsă în detaliu a fost Ganoderma Lucidum. Ea a fost descrisă, încă de pe atunci, ca având efect de încetinire a îmbătrânirii şi de revitalizare a organismului, când este consumată în mod regulat. Această carte este considerată de referinţă şi în zilele noastre.
Într-o carte de medicină şi farmacie datând din secolul XVI, care conţine sute de plante medicinale chineze folosite timp de mii de ani, autorul Le Shing Chen a descris efectele utilizării ciupercii Reishi “Ea are un efect pozitiv asupra energiei vieţii sau Qi-ului inimii, remediind problemele legate de zona pieptului şi având efecte benefice asupra celor cu probleme respiratorii precum insuficienţa respiratorie”. Autorul a precizat că “această plantă sporeşte capacitatea intelectuală şi îmbunătăţeşte memoria, iar dacă este luată pe parcursul unei perioade lungi de timp, asigură menţinerea agilităţii corpului, iar durata vieţii creşte ajungând-o pe cea a Zânelor Nemuritoare”.
Gano, simbol al prosperităţii şi păcii
Ulterior Ganoderma a fost considerată un simbol al prosperităţii şi păcii şi chiar un subiect de tribut. Ţăranii şi oamenii de la munte căutau fără încetare ciuperca magică în ţinuturile muntoase, îndepărtate şi dens împădurite. Până acum 20 de ani, Reishi era o raritate, nefiind uşor de găsit nici în Asia. Planta creştea în sălbăticie şi era extrem de greu de cultivat. Astfel, Ganoderma a devenit simbolul sfinţeniei, al prosperităţii naţionale, al nobilimii, al recoltelor bogate, un talisman naţional mai bine de două mii de ani.
În natură, Gano este rară şi preţioasă. Se cunosc sute de specii, însă doar câteva sunt apreciate pentru veleităţile terapeutice. Taoiştii au zeificat Ganoderma mai mult decât împăratul Woo Di Han, pe timpul căruia Gano a fost recunoscută ca planta norocoasă cu puteri misterioase. Taoiştii considerau că prin meditaţii şi ierburi magice erau capabili să se înalţe la cer şi să devină nemuritori, de aceea au făcut toate eforturile să cultive Gano. Scopul filosofiei lor era viaţa veşnică, iar graţie Ganodermei, aceştia au dobândit o viaţă mai bună, încă de pe pământ. Prin influenţă chineză, ciuperca Reishi a devenit talisman al păcii şi în Japonia, Coreea, ţări care împreună cu Statele Unite au pus bazele unei asociaţii de studiu a Ganodermei.
Cea mai fascinantă plantă
Ganoderma Lucidum a fost considerată plantă divină, ce conferă longevitate, un elixir al vieţii, capabil să întărească sănătatea şi bunăstarea organismului. Aceasta este situaţia unor plante care sunt tratate ca obiect de veneraţie sau ierburi misterioase şi care sunt descrise ca elemente celeste având proprietăţi de panaceu. Gano era disponibilă doar celor bogaţi sau claselor înalte. Oamenii cunoşteau doar faptul că “te poate menţine tânăr şi că prelungeşte viaţa în cazul administrării constante”, însă nimeni nu investigase vreodată din punct de vedere ştiinţific de ce este ea atât de eficace.
Remarcabila calitate a plantei divine este că „poate elimina într-un mod corespunzător simptomele discrete ale bolilor, păstrând organismul într-o stare armonioasă, de echilibru”. Această afirmaţie reprezintă concluzia obţinută în urma experimentelor efectuate pe mii de subiecţi în spitale, universităţi şi centre de tratament din China, Japonia, Taiwan şi Malaezia.
Eficacitate dovedită ştiinţific
Marea majoritate a bolilor sunt cauzate de dezechilibrul funcţiilor datorate de acumularea de toxine în corp. În urma cercetărilor minuţioase făcute în ultimii ani de forumuri academice, în urma analizelor coroborate şi a experimentelor clinice din spitale, prin colaborarea cadrelor medicale, a celor didactice şi a producătorilor farmaceutici, vasta eficacitate a Ganodermei a fost în cele din urmă dovedită ştiinţific. Actualmente, în China, cercetătorii încearcă să determine potenţialul aceste plante inclusiv pentru îmbunătăţirea performanţelor sportivilor. Cotată ca numărul unu în cadrul medicinei tradiţionale chineze, are multiple veleităţi vindecătoare. Una dintre ele este că poate reduce nivelul colesterolului, aşadar poate ajuta ficatul să nu mai producă colesterol. Principalele proprietăţi ale ei sunt: purificarea sângelui, îmbunătăţirea circulaţiei sangvine, eliminarea toxinelor, amplificarea puternică a funcţiei rinichilor, protejarea ficatului, întărirea inimii, curăţarea colonului, stimularea imunitară şi creşterea agilităţii fizice. Substanţele nutritive şi cu proprietăţi medicinale din Ganoderma sunt utilizate ca remediu pentru o serie de afecţiuni. Iată câteva din bolile care au fost studiate şi au avut rezultate bune: migrena, diabetul, cefaleea, hiper/hipo tensiunea, artrita reumatică, bronşita, astmul, anorexia, gastrita, hemoroizii, colesterol, nefrita, dismenoreea, constipaţia, varice, psoriasis, scleroza în plăci, depresii, insomnii, boli de piele, alergii, hepatita, problemele cardiovasculare, cancer, tumori, leucemia şi multe altele care se datorează unui sistem imunitar slăbit.
Proprietăţi de panaceu
Componenetele “Miraculosului rege al plantelor” sunt foarte complexe. Dr. Kazuhiko Asai susţine că ciuperca miraculoasă este mai puternică de zece ori decât Ginsengul. Medicii şi farmaciştii din Japonia au legitimat Ganoderma ca fiind o plantă curativă de necomparat. Dr. Yukio Naoi de la Institutul de cercetări ştiinţifice “Foodstuff” al Universităţii din Kyoto consideră Ganoderma medicamentul universal pentru toate bolile:”Unui om bolnav, Gano îi poate atinge cele mai sensibile părţi ale organismului, scoţând la iveală şi dezrădăcinând sursa bolii, permiţând astfel vindecarea”, a spus Yukio Naoi.
Nicio altă plantă nu i se poate compara la capitolul compoziţie: germaniu organic (care are rol de a mări cantitatea de oxigen absorbită de sânge), polizaharide (întăresc sistemul imunitar şi echilibrează glucidele din sistemul sanguin), adenozine (reduc colesterolul şi grăsimile şi revitalizează corpul), triterpenoidele ( întăresc sistemul digestiv, protejează împotriva alergiilor), peste 150 de antioxidanţi reduc radicalii liberi şi întăresc corpul pentru a nu se îmbolnăvi uşor) şi esenţa ganodermică (tratează probleme ale pielii şi dă strălucire tenulului şi catifelează pielea). În prezent, chinezoaicele îşi administrează ciuperca Reishi pentru înfrumuseţarea pielii.”Rezultatele se datorează probabil efectului de potenţare hormonală a ciupercii”, susţine Kenneth Jones, cercetător şi scriitor specializat în etnofarmacologia plantelor medicinale din USA.
Studii independente medico-ştiinţifice pot fi găsite pe site-ul de cercetări ştiinţifice şi publicaţii medicale: http://www.pubmed.org, termen de căutare: Ganoderma Lucidum sau Reishi.
Ciuperca Lingzhi are un rol impresionant în domeniul medical. A contribuit la tratarea atâtor boli, inclusiv a cancerului, cum este cazul lui Jasmuheen, fiind de remarcat că este recomandată fie şi doar datorită absenţei efectelor secundare.
Cum se face că Ganoderma conţine aşa de multe substanţe incredibil de folositoare? “Planta lui Dumnezeu”, reprezintă o adevărată minune a naturii, care releagă omul de Natură. Taoiştii au visat la terenuri umplute cu Ganoderma, iar acest vis a devenit o realitate a timpului nostru, în prezent putem folosi Ganoderma în produse de consum zilnic: cafea, ceai, cappuccino, ciocolată, capsule nutritive sau produse de igienă. Aceste produse sunt o noutate pe piaţa românească şi au constituit o explozie la începutul anului 2007, când entuziasmul i-a cuprins pe români care au început să folosească Ganoderma şi să se bucure de eficacitatea ei.
Dacă tot bem cafea, de ce nu una sănătoasă?
Una dintre cele mai folosite întrebări cotidiene este “Bei o cafea?” Dar dacă tot ne place cafeaua, de ce să nu alegem să bem una sănătoasă? În căutările, studiile şi observaţiile personale, am descoperit că există mai multe motive pentru care consumul de cafea cu un grad de cofeină ridicat ne-ar putea expune riscurilor sănătăţii. Printre acestea amintesc: probleme cardiovasculare, stresul, tulburări emoţionale, variaţii ale nivelului de zahăr din sânge, probleme gastrointestinale, pierderea mineralelor şi indigestie acidă. O cafea sănătoasă care nu ne consumă calciul din corp, ci dimpotrivă, ni-l furnizează, este cafeaua cu extract de Ganoderma. Hrănitoare, uşoară, delicioasă şi cu proprietăţi terapeutice pe deasupra. Cafeaua cu Gano ne menţine un tonus ridicat, reglează problemele de sănătate ascunse, curăţă tot ce e acid, şi poate creşte rezistenţa organismului la boli, cu cât este consumată mai frecvent.
“Ganoterapia era folosită cu succes pentru a trata şi elimina nu numai cancerul, dar şi multe alte boli. Această terapie poate curaţa, regla şi reconstrui corpul la nivel intern, prin dezintoxicare şi, totodată, prin fortificarea sistemului imunitar…Funcţia tratează funcţia. Pentru a face ca sistemul imunitar să funcţioneze, se va îndepărta orice îl face să nu funcţioneze. Aceasta este Ganoterapia.” (Jasmuheen)
Cu atât de multe cercetări şi sute de mărturii care există şi pe paginile de internet asupra modului în care Ganoderma Lucidum ajută corpul să lucreze eficient, efectiv şi optim, ea aduce, aşa cum dovedesc şi cercetările, o perspectivă strălucitoare asupra umanităţii în cucerirea longevităţii. Vă invit pe câteva din paginile internetului http://www.ganoexcel.com, http://www.reishi.com sau http://www.freewebs.com/ganocafe unde puteţi lectura o abundenţă de dovezi despre utilizarea Ganodermei în viaţa de zi cu zi.
Fie ca, graţie acestei minuni ce ne-a lăsat-o Dumnezeu pe Pământ, să ne bucurăm cât mai mulţi de proprietăţile Ganodermei, cele asociate cu sănătatea, vindecarea, viaţa lungă, cunoaşterea şi fericirea. Ganoderma reprezintă un tip de hrană-medicament cu un bagaj de mii de ani de experienţă umană care intră acum şi în România, în contact cu noi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru generozitatea care ne-a lăsat-o în natură, pentru că, fiind în comuniune cu Natura, suntem una cu Dumnezeu.

Sursa: www.ganoterapia.ro

Anunțuri

2 răspunsuri la „Ganoterapia, o metodă de purificare, reechilibrare şi refacere inedită

  1. Daniela Mihalciac August 2, 2010 la 18:59

    Materialul Ganoterapia, o metoda de purificare, reechilibrare si refacere inedita este preluat de pe situl nostru si autoarea este subsemnata si nu Carmen Iazageanu. Atentie drepturi de autor!

  2. admin August 7, 2010 la 21:09

    ok, corectie efectuata

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: