dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Romania tara tuturor posibilitatilor


Romania in care traim este tare in care un kilometru de autostrada costa mai mult ca oriunde altundeva si unde mai pui ca altundeva se si construiesc acele autostrazi, pe cand la noi doar se platesc si …atat.
E tara unde se fura pe fata voturile, unde se inverseaza rezultatele consemnate in procesele verbale intocmite de comisiile de la sectiile de votare, sa zicem asa ipotetic intre doi candidati la alegerile prezidentiale din 2009 turul doi. Si asta la mai multe sectii de votare si la toate sectiile in favoarea aceluiasi candidat. Si nimeni care e responsabil de acele inversari de cifre nu e vinovat sau acuzat, adica e tara unde totul e posibil….
Pai e normal nu sa se intample toate acestea la ce sprit civic zace in unii din noi care stau 4-5 ore din timpul liber pentru a sta la o coada imensa cu scopul de a-si exercita dreptul la vot.
E tara unde serviciile, ultimul de care se vorbeste STS (Serviciul de Transmisiuni Speciale ofera contracte de zeci de milioane de euro inor firme de apartament, care desi are spatii, sedii nenumarata are asemene contracte de inchiriere de alte milioane de euro. Asta e tara in care traim, unde daca stii pe cineva la putere esti mare om de afaceri.

Nu asta era sloganul capitalismului, democratiei (totul e posibil!)? Cu alte cuvinte ai grija ce iti doresti pentru ca in Romania sigur se poate intampla.

evz.ro scrie despre autostrazile din Europa:
În următorii trei ani, grupul chinez China Overseas Engineering Group va construi două tronsoane în lungime de 49,2 kilometri din autostrada ce va uni Berlinul de Varşovia.

Chinezii au câştigat licitaţia de atribuire a contractului în detrimentul altor două companii europene, oferind cel mai mic preţ, respectiv 185 milioane euro, cu 44% sub nivelul prevăzut în devizul iniţial, de 417 milioane euro, transmite Mediafax.

Potrivit ministrului demis al Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, la finele lunii octombrie, că un kilometru construit din Autostrada Transilvania a costat statul român între 12 şi 13 milioane de euro.

Spre comparaţie, chinezii fac lucrări de aproape patru ori mai ieftine. Astfel, un kilometru din autostrada ce va lega Berlinul de Varşovia va costa circa 3,76 milioane de euro.

Aceasta este prima lucrare de infrastructură pe care o execută o firmă chineză pe piaţa europeană. China ocupă poziţia a doua în lume după lungimea reţelei de autostrăzi, după Statele Unite ale Americii
. Planul aprobat de autorităţile de la Beijing prevede ca lungimea totală a sistemului de autostrăzi să ajungă la 85.000 de km în următorii ani
.

Autostrăzile împânzesc UE

Ungaria numără şapte autostrăzi date în folosinţă şi alte trei în plan, cu o lungime totală de peste 1.400 de kilometri. În Slovacia, autostrada D1, care traversează ţara de la un capăt la altul, va avea 517 kilometri, din care peste 270 sunt deja operaţionali. Alţi peste 45 de kilometri sunt în construcţie, iar lucrările la alţi peste 200 de kilometri vor începe în curând. Primul tronson a fost dat în folosinţă în 1985.

Bulgarii au anunţat că, până în 2013, vor termina lucrările de la două autostrăzi, Trakiya şi Maritsa, potrivit novonite.com. Autostrada Trakiya va avea 443 de kilometri, din care 280 sunt operaţionali, şi va lega Sofia de portul Burgas. Autostrada Maritsa va face legătura între autostrada Trakiya şi graniţa turco-bulgară. Din cei 117 de kilometri, cât va măsura aceasta, 38 sunt operaţionali. Tot până în 2013, 66 de kilometri din Autostrada Struma, care va lega Sofia de graniţa cu Grecia, vor fi operaţionali.

De la aderarea la UE în 2004, Polonia a construit 837 de kilometri de autostradă. În 2012, se va ajunge la peste 1.800 de kilometri, potrivit planurilor guvernamentale. Pentru perioada 2008-2012, Polonia implementează un plan de modernizare a infrastructurii, în valoare de 27,5 miliarde de euro, din care o treime este reprezentat de fonduri europene.

Anunțuri

2 răspunsuri la „Romania tara tuturor posibilitatilor

  1. ocike Decembrie 10, 2009 la 19:52

    romania este tara tuturor posibilitatilor, pentru ca este tara tuturor coruptilor… tara de politicieni manelisti…
    Era ieri o stire pe A3 prin care patronii nemti… cu profituri foarte mari faceau lobby la guvern sa le mareasca lor impozitele pe profiturile care depaseau un anumit plafon… pentru a tine germania pe linia de plutire…
    ce zici se va intampla asta vreodata in romania?

  2. andreileca78 Decembrie 11, 2009 la 05:17

    Eu zic ca vor face lobby pentru a nu declara veniturile pentru a nu induce o stare de nemultumire in popor…. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: