dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Greva ilegala la Metrorex! Cine plateste?


Cei de la Metrorex (bugetari apropo) au pus de o greva care a durat doua zile, greva pe care Tribunalul Bucuresti a declarat-o ilegala. Pana aici toate bune, dar cine suporta pagubele provocate? Adica pierderile suportate de Metrorex precum si insuficientele provocare celor care foloseau in mod uzual acest mjloc de transport. Cine?
Se pare ca unele persoane cred ca sunt stapani peste averea lu’ tata si fac ce vor. Nu stiu exact care e salariu mediu la Metrorex, am vazut pe hotnews.ro ca e cam 3.500 lei, iar pe antena3.ro ca e 1.600 lei, dar acest salariu mediu e prezentat micsorat. De ce, pentru ca cei din Metrorex, ca si alti bugetari, primesc si al 13 salariu (a carui logica inca nu am inteles-o inca…is cam greu de cap) si prime si primisoare. Toate acestea in conditiile in care salariul mediu in firmele private a poate undeva la jumatate fata de mediile acestor bugetari care nu isi vad lungul nasului. De ce nu ar primi si acesti bugetari (mam lor) salariu minim pe economie? Si atat, fara spor de vechime si nici un spor. Fara bonuri cadou, fara nimic. De ce e asa „mare concurenta” pentru posturile de la stat? Pentru ca stai si primesti leafa bune, cam de aia.
De ce tot auzim fraze de genul: „avem un deficit de personal de … ?” Stiti de ce? Pentru ca bugetul ala nenorocit care se aproba anual e construit luan in calcul un numar de personal supradimensionat, numar care determina automat un fond de salarii. In cursul anului saracii bugetari lucreaza cu un deficit de personal, din greu de altfel, iar fondul de salarii dimensionat pentru X persoane se imparte pentru X – Y, deci fiecare are prima lui pusa deoparte de la inceputul anului. Logic nu?
De ce toate companiile de stat, cu pierderi de altfel, au cheltuieli de protocol uriase, cheltuieli care genereaza de altfel tva nedeductibil si impozit pe profit suplimentar. De ce? Pentru ca se acopera de la buget, buget care e ca o gaura neagra.
Ce ar fi ca pe site-ul Ministerului Finantelor unde se publica o forma simplificata a bilanturilor societatilor comerciale, sa se publice pe langa numarul de personal si cheltuielile de personal (macar pentru unitatile bugetare) si astfel sa vedem si noi cam care a castigul unui „amarat de bugetar”. Pentru ca de la 3500 salariu mediu la Metrorex la sub 1000 la o societate priva diferenta e prea mare si nejustificata.

Reclame

2 răspunsuri la „Greva ilegala la Metrorex! Cine plateste?

  1. danut chidon Noiembrie 18, 2009 la 19:28

    sa plateasca geoana si psd !!!

  2. sip Noiembrie 20, 2009 la 06:53

    Subscriu la publicarea bilantului contabil cu cele precizate … dar eu cred ca unii nu stiu decat de frica …
    Poate mai vedem o data minierii la Bucuresti, sa-si faca singuri dreptate, daca in tara asta alesii se gandesc doar la „buzunarele” lor lasand o problema atat de stringenta, cum este salarizarea, la indemana unor iresponsabili.
    Asa oameni asa tata …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: