dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

118.800


Am aflat ca din 31.10.2009, la numarul 1118.800 se pot afla informatii despre numerele de telefonie fixa si mobila din Romania. Pana in prezent o parte din utilizatorii serviciilor de telefonie si-au exprimat acordul pentru ca numerele sa le fie facute publice, astfel incat in baza de date sunt circa trei milioane de numere, Serviciul poate di apelat doar din patru retele telefonice, Romtelecom, Orange, Vodafone si UPC, au anuntat, marti, oficialii InfoClick, furnizorul acestor servicii. Compania se afla in negocieri pentru incheierea acordului cu Cosmote, Zapp si RCS, in conditiile in care accesul la acest serviciu de informatii este un drept legal al tuturor utilizatorilor de telefonie.

Registrul abonatilor gestionat de InfoClick se vrea cea mai complexa baza de date din Romania, incluzand detaliile de contact ale utilizatorilor privati si ale companiilor (inclusiv utilizatorii de cartele preplatite), care accepta acest lucru. Datele includ informatii despre numere de telefonie fixa si mobila, numere de fax si alte detalii precum adresa postala. Registrul abonatilor este disponibil si in format electronic pe www.118800.com.ro.
Tarife:

Serviciul de informatii privind abonatii este taxabil si difera de la o retea telefonica la alta.
„Serviciul este taxabil si tariful difera in functie de reteaua care initiaza apelul. Pentru un abonat Romtelecom, pretul este de 0,71 euro/minut, la UPC tariful este de 1,19 lei pe apel plus 1,19 lei pe minut de convorbire, la Vodafone 0,36 euro pe apel plus 0,30 euro/minut, iar la Orange 0,36 euro/apel plus 0,42 euro/minut”, a explicat Kostas Papadopoulos.

In calitate de furnizor de serviciu universal, InfoClick are obligatia de a realiza, a actualiza lunar si de a administra baza de date completa, care sa includa numerele de telefon si de fax si anumite date de identificare ale utilizatorilor serviciilor de telefonie destinate publicului din Romania (indiferent daca plata pentru aceste servicii se realizeaza in avans sau ulterior furnizarii serviciilor) care accepta acest lucru.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: