dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Zi de salariu bugetar


Ce puii mei inseamna al 13 salar la bugetarii astia? Pentru ce? Si faza cu bonus pentru indeplinirea corespunzatoare a atributiilor e cea mai tare… Cititi articolul va rog.
„Cind statu’ ne crede prosti – Salariu de 20.760 de euro la EximBank
La intrebarea ‘ce angajat de stat cistiga cei mai multi bani’, un raspuns logic ar fi, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu. Ei as! Mugur Isarescu nu cistiga nici macar jumate din ce cistiga un alt director de banca. De fapt, este vorba de singura banca de stat, finantata de la buget, cu o cota de piata de sub 1% (potrivit BNR). Vorbim aici de EximBank al carei director, Ionut Costea, cistiga lunar 20.760 de euro si, culmea, fara stimulente. Ca o ‘coincidenta’, directorul EximBank este cumnatul lui Mircea Geoana. Ei bine, aflati ca specialistii spun ca salariul presedintelui EximBank este unul ‘normal’ la nivelul pietei bancare. Numai ca EximBank nu este o banca comerciala, ci o banca de stat si, spre deosebire de celelate banci care se concureaza dur, EximBank este singurica pe segmentul ei. Asadar, concluzia logica este ca la conducerea EximBank nu poate sa stea decit un director pus pe criterii politice ca in cazul ministerelor si al agentiilor guvernamentale. Si daca ar fi numai marimea salariului nu ar fi nimic. Dar avem si sporurile. Sa vedem pentru ce primeste Ionut Costea bani in plus. Spicuim: o prima de vacanta egala cu salariul lunar; prime de Craciun, de 1 iunie, de ziua bancii, al 13-lea salariu; echivalentul a nu mai mult de trei salarii lunare, in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor decide sa acorde alte prime. Dar cea mai tare prevedere din contract suna cam asa: ‘Bonus anual in cuantum de minim o remuneratie lunara bruta si maxim trei conform deciziei AGA, pentru indeplinirea corespunzatoare a atributiilor’. Adica cum vine asta? Daca iti indeplinesti ‘corespunzator’ obligatiile, iei bonus si daca nu le indeplinesti iei doar salariu? Adica daca nu faci nimic, da’ nimic, iei 90.000 de lei pe luna?! Iar daca ‘misti’ un pic iei si bonus?! Ca la stat… Curat-murdar…”

Anunțuri

Un răspuns la „Zi de salariu bugetar

  1. sip Noiembrie 2, 2009 la 15:22

    Eu chiar cred ca asa ceva nu este posibil … Dar daca chiar este, inteleg de ce nu mai sunt bani de salarii i si pensii …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: