dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Expertii CECCAR pot deveni consultanti fiscali fara examen!


Actiunea C.E.C.C.A.R. pentru repunerea in drepturi a expertilor contabili s-a soldat cu un mare succes in cazul actiunii formulate de C.E.C.C.A.R. in contradictoriu cu Camera Consultantilor Fiscali. Acum se pare ca membri CECCAR pot deveni consultanti fiscali fara examen, dar cu achitarea unei taxe probabil de inscriere in Tabloul Consultantilor Fiscali (taxa care exista si inainte dupa cate stiu).

Iata HOTARAREA Curtii de Apel formulate in dosarul ce a avut ca obiectiv solutionarea, actiunii formulate de C.E.C.C.A.R. in contradictoriu cu Camera Consultantilor Fiscali.

PENTRU ACESTE MOTIVE IN NUMELE LEGII HOTARASTE:

Respinge, ca neintemeiata, exceptia inadmisibilitatii.
Admite actiunea formulata de reclamantul Corpul Expertilor Contabili si Contabililor Autorlzati din Romania, cu sediul in Bucuresti Intrarea Pielari nr.1, sector 4, in contradictoriu cu parata Camera Consultantilor Fiscali, cu sediul in Bucuresti Str. Apolodor nr.17, sector 5.

Anuleaza alineatul 2 al art. 4 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotararea nr.5/2007 a Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali.

Recunoaste drepturile legale ale expertilor de a se inregistra in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala si de a deveni membri activi ai Camerei Consultantilor Fiscali, in mod direct, la cerere, prin dovedirea, conform legii, a calitatii de expert contabil, fara impunerea nici unei alte conditii suplimentare specifice dobandirii calitatii de consultant fiscal, respectiv fara obligatia promovarii unui examen, si obliga parata C.C.F. sa reglementeze distinct, in cadrul Regulamentului de organizare si functionare, situatia legala de exceptie a expertilor contabili in sensul recunoalterii drepturilor legale indicate.

Atasez si adresa CECCAR catre CCF pentru respectarea hotararii de mai sus.

Reclame

6 răspunsuri la „Expertii CECCAR pot deveni consultanti fiscali fara examen!

 1. andreileca78 Octombrie 30, 2009 la 18:57

  Comunicat: Camera Consultantilor Fiscali: Expertii contabili sunt obligati sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal

  Expertii contabili sunt obligati, in continuare, sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal, se arata intr-un comunicat al Camerei Consultantilor Fiscali (CCF). Aceasta pozitie vine dupa ce o serie de membri din conducerea Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), in urma unor interviuri, au lansat ideea ca expertii contabili nu mai sunt obligati sa sustina examenul pentru dobandirea calitatii de consultant fiscal.

  „In prezent, in discutiile cu reprezentantii mass-media dar si cu proprii membri, reprezentantii CECCAR fac publica decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care se anuleaza alineatul 2 al art. 4 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Consultantilor Fiscali, aprobat prin Hotarirea 5/2007 a Consiliului Superior al Camerei Consultantilor Fiscali. Din pacate, acestia omit sa precizeze ca aceasta decizie se afla in momentul de fata in recurs, pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justie, iar aceasta instanta nu a pronuntat pana in prezent o decizie definitiva si irevocabila”, se arata in comunicat.

  Alineatul 2 al art. 4 din Regulamentul de organizare si functionare a Camerei Consultantilor Fiscali arata ca „membrii activi (ai Camerei Consultantilor Fiscali – n.red.) sunt persoanele fizice care au calitatea de consultant fiscal ca urmare a promovarii unui examen si sunt inregistrati la Camera, precum si persoanele juridice care desfasoara activitatea de consultanta fiscala si sunt autorizate de Camera”.

  CCF mai aminteste ca a castigat in instantele judecatoresti din Bucuresti si Brasov, prin decizii definitive si irevocabile, toate actiunile formulate de expertii contabili avand ca obiect inscrierea in Registrul consultantilor fiscali si al societatilor de consultanta fiscala a unor experti contabili, fara ca acestia sa aiba calitatea de consultant fiscal potrivit dispozitiilor OG 71/2001 privind organizarea si exercitarea activitatii de consultanta fiscala.

  • iulia Februarie 5, 2010 la 17:16

   Nu pot fi de acord cu ceea ce se intimpla in aceasta tara.!!!! De ce sa nu acceptati inscrierea expertilor contabili la consultanti fiscali din moment ce acestia au sustinut acelasi examen!!!!!!
   Si sa stiti ca la experti contabili s-au sustinut examene serioase nu ceea ce fac cei din CCF. Nu va sunt suficieti banii care i-ati inacasa pe cotizatii?!!!Incredibil!!!

 2. iulia Februarie 5, 2010 la 17:09

  Am foarte mare incredere in inteligenta Dlui Vladescu si sper sa ia decizia corecta prin anularea art.83 din Proiectul Codului de Procedura fiscala . Nu se urmareste decit impovararea contribuabililor cu o noua taxa pentru ca intreaga munca o face tot economistul sau expertul contabil. Taxa se va lua doar pentru o semnatura fara raspundere, fara analiza, mai ales ca stim cu totii ce examene sustin cei din CCF.
  Este oribil ce se intimpla in aceasta tara. Lupta pentru interese ne-a cocosat. Imi doresc din tot sufletul sa-mi plece copilul din aceasta „tara a nimanui”. Functia de expert contabil am obtinut-o printr-un examen serios si sper sa nu fie degeaba.

 3. iulia Februarie 5, 2010 la 17:52

  Declaratiile 101 aferente anului 2009 s-au depus fara nici o viza de consultant fiscal!!!!!!!!!Asa si trebuia sa fie!!! Astept modificarea Codului de Procedura Fscala, cu anularea art.83!!! Trebuie sa invinga inteligenta nu interesele unor grupuri.

 4. andreileca78 Februarie 5, 2010 la 18:12

  Se pare ca se primesc declaratiile 101, nevizate de consultanti, firmele care incalca prevederea din codul de procedura fiscala unde se prevede vizarea declaratiei, primind o instiintare de la finante cum ca au incalcat articolul … si atat, pt ca legea nu prevede o sanctiune.

  • iulia Februarie 5, 2010 la 18:24

   Si legea nici nu va prevede vreodata o sanctiune pentru ca ar fi impotriva Constitutiei. Cum si expertii contabili stau cu stampila in buzunar dar cistiga prin munca si afirmare proprie asa si consultantii fiscali vor avea o stampila, in plus, in buzunar si se vor apuca de munca sau vor astepta ziua cind „pica para malaiata in gura lui natafleata”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: