dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

ASE-ul la mare cautare


Citeam zilele acestea pe http://www.capital.ro despre numarul anual de absolventi de ASE….sunt 29.000 de absolventi numai din sistemul de stat … adaugati inca o treime sa zicem din sistemul privat si ajungem la o cifra, sa zicem de 40.000 … dar in 2009 au terminat 2 promotii, adica si cea de 4 ani si cea de 3 ani (pe noul sistem), adica ajungem la 80.000 de absolventi, numai la ASE!
La atatea diplome care trebuie tiparite cum de suntem in criza? Ca macar tipografiile ar trebui sa mearga struna, nu? Ironia mea e legata de calitatea slabuta a sa zicem 80% din acesti absolventi, ca mai mult ca sigur nu stiu sa explice legea de baza a economiei de piata (Legea cererei si a ofertei).
Sii acum mai departe… 80% din cei 80.000 de absolventi fac 64.000, absolventi care au contribuit mai mult ca sigur cu macar modica suma de 200 de lei pe caciula, la o mica atentie (suma aceasta este numai pentru examnul final!!!)… de unde rezulta un fond pentru atentii de 12.800.000 lei noi … care au mers unde? la saracii profesori (nu ma refer la toti profesori), bugetari si ei care se lupta cu blestemul lui Sisif… (alaturi binenteles de ceilalti bugetari). Si suma obtinuta poate si dublata linistit daca tinem cont numai de absolventii de la drept, care is…probabil cam tot pe acolo ca numar. Asadar 4 milioane de euro numai pentru examenul de terminare a studiilor superioare…
Si binenteles o parte din cei 80% se angajeaza cu ajutorul lu’ mama, tata, nasu’ in sistemul bugetar, de unde incepe sa trudeasca in folosul intersului public … pe cand alta parte va fi vesnic nemultumita pentru ca „nu gaseste un post pe masura pregatirii lui de specialitate…”.
Asta e sistemul de invatamant romanesc ale carui obiective nu sunt in concordanta cu principiile Piramidei lui Maslow. Mai nou daca nu ai doua diplome esti cam prost, neaparat una din cele doua e de ASE sau binenteles drept…
Zicea bine Base ca toti suntem filozofi si nu mai are cine sa munceascac …

Anunțuri

2 răspunsuri la „ASE-ul la mare cautare

 1. sip Septembrie 30, 2009 la 08:53

  Bine scris …
  Pe cand a doua facultate ?

 2. Raspuns Octombrie 3, 2009 la 14:05

  1) N-au terminat doua promotii in 2009
  2) ASE are in total aproximativ 40000 de studenti, in toti anii si la toate formele de invatamant, deci nu au absolvit 80000 de studenti.

  Nu stiu de unde aveti informatiile, dar sunt total eronate si nu se bazeaza pe statistici reale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: