dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Trabantul reinventat si prototipul Dacia 1100


La a 63-a ediţie a Salonului de la Frankfurt a fost prezentat noul Trabant, dezvoltat de producătorul auto german Herpa. Dupa modelul Dacia, Herpa vrea sa se relansezecu modelul Trabant nT este echipat cu baterii solare, dar este dotat şi cu un rezervor de combustibil pentru situaţii de urgenţă.


Nu prea mai seamana cu vechiul trabant nu? Priviti si alte poze.Prototipul va fi produs si expus de aceeasi companie germana Herpa Miniaturmodelle GmbH, planurile acesteia fiind foarte mari: prezentarea unei versiuni de serie a noului Trabant in 2012. Noua versiune a clasicului model german pastreaza ideea angulara de design a vechii generatii, din care au fost produse nu mai putin de trei milioane de exemplare intre 1957 si 1991. Totusi, modelul final nu va fi unul cu design retro.
„Noul Trabi va fi o masina plina de stil care va avea in spate istoria modelului. Va fi electric deoarece acesta este ultimul trend in industrie”, declara pentru Automotive News Daniel Stegler, purtatorul de cuvant al companiei care readuce Trabantul in prim-plan.
Noul model va dispune de un panou solar amplasat pe plafon care va reincarca bateria, va avea o autonomie totala de circa 250 de kilometri si va cantari in jur de o tona. Pentru a putea realiza „dedesubturile” electrice ale masinii, Herpa s-a aliat in producerea noului model cu IAV Automotive Engineering, o companie berlineza specializata in productia de sisteme electrice complexe. Un alt partener important al companiei este IndiKar, firma al carei domeniu de activitate este reprezentat de dezvoltarea prototipurilor.
Compania Herpa este originara din Zwickau, orasul in care a luat nastere Trabantul. Herpa detine drepturile de utilizare comerciala a denumirii, care au fost cumparate in 2007.
Si pentru ca am amintit de Dacia, Ocsike imi spunea de prototipul pentru vechea noastra Dacia 1100. Sunteti curiosi nu? Uitati…


Reusita nu?

Reclame

3 răspunsuri la „Trabantul reinventat si prototipul Dacia 1100

  1. ocike septembrie 17, 2009 la 17:34

    am vazut si eu trabantzelul in poze… faine inovatiile astea pe masinile cu brand mai vechi… 😛

  2. sip septembrie 18, 2009 la 08:31

    Fiat-ul cu siguranta a dat lovitura cu modelul 500. Sa-i vedem pe ceilalti !

  3. Valy noiembrie 18, 2013 la 10:40

    foarte reusita Dacia 1100 ar fi o idee sa se fabrice din nou arata chiar bine

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: