dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Mananci cat vrei si nu te ingrasi … da oare ce patesti?


Aceasta este promisiunea unui grup de cercetatori de la Universitatea din Michigan. Noua pastila-minune le-ar permite oamenilor sa manance alimentele preferate, fara sa se mai ingrijoreze din cauza siluetei (dar oare pentru ce vor trebui sa se ingrijoreze?).
Sau probabil vom baga in noi ca spartii si vom merge periodic la service, pentru un schimb de ficat, unul de rinichi, pentru o desfundare de artere, pentru o oxigenare a sangelui … mai vede mesterul ce mai trebuie.
Noul medicament ar avea, totodata, si un efect de prevenire a anumitor boli, precum diabetul, cele hepatice si cele provocate de obiceiurile alimentare nesanatoase. Aceasta descoperire se bazeaza pe identificarea „comutatorului principal” al metabolismului, o gena care controleaza greutatea corporala.
Soarecii pe care s-au efectuat teste nu aveau in organism aceasta gena, numita IKKE si au ramas slabi in continuare, in ciuda faptului ca au beneficiat de o alimentatie variata. Ei nu au dezvoltat nici boli hepatice asociate cu dieta bazata pe hrana nesanatoasa si pareau sa fie protejati contra diabetului.
Cercetatorii considera ca aceasta gena produce o anumita enzima, denumita kinaza, care ajuta la reglarea metabolismului. Prin suprimarea acestei gene – si implicit a enzimei kinaze – metabolismul este accelerat, iar organismul arde mai multe calorii.
O astfel de pastila le-ar permite oamenilor sa manance alimente grase, sa consume bauturi carbogazoase si sa nu mearga la sala de sport, iar aceste lucruri nu ar avea drept consecinta ingrasarea.
Toate bune si frumoase, dar parca dupa ce cobori o panta, undeva se termina si trebuie sa urci dealul…si oare ce o fi dincolo?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: