dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Companiile de telefonie mobila trebuie sa decodeze telefoanele


Asociatia Operatorilor Mobili din Romania (AOMR) a adoptat un cod de conduita cu privire la deblocarea telefoanelor mobile de catre firmele de telefonie mobila. Asadar de la 01.09.2009 daca vom cumpara un telefon de la un operator si aceasta achizitie nu este legata de un abonament (nou sau prelungirea unui existent), vom putea emite pretentia ca telefonul sa nu fie locat in reteau respectiva. Codul care se pare este destul de greu de gasit inca … prezede destul de sumar ca:
– operatorii trebuie sa informeze consumatorii atunci cind cumpara un telefon mobil pe o oferta – daca el e codat in retea, ca si tariful si conditiile de decodare.
– daca telefonul nu este achizitionat impreuna cu alte servicii de comunicatii electronice, costurile deblocarii vor fi suportate de catre operatorul de telefonie mobila care il comercializeaza, iar deblocarea terminalului nu va fi conditionata de achizitionarea altor servicii sau de plata altor tarife.
– daca telefonul este achizitionat ca parte dintr-un pachet promotional sau la un pret preferential si clientul solicita deblocarea inainte de expirarea perioadei minime prevazute in contractul de servicii de comunicatii incheiat cu operatorul, clientul va trebui sa achite atat tariful pentru operatiunea de deblocare, cat si suma stabilita ca penalitate pentru deblocarea anticipata a telefonului pe parcursul perioadei minime contractuale.

hotnews.ro

Reclame

3 răspunsuri la „Companiile de telefonie mobila trebuie sa decodeze telefoanele

 1. Andrea Septembrie 3, 2009 la 13:35

  Andrei? Ce sunt alea…teleoanele?? Glumeam…vezi ca ai papat un „F „…se mai intimpla…si la case mai mari.
  Adica daca-mi iau un telefon de aici cu 5 euro pe cartela…vin in tara si mi-l decodeaza ei;))…hai sa zic altfel…noi am facut unui bun prieten cadou un telefon mobil…dar el a trebuit sa si-l decodeze…daca ii mai fac cadou unul tot asa o sa fie sau il decodeaza compania de telefoane??

 2. andrei Septembrie 3, 2009 la 16:36

  Cred ca e valabil doar in cazul achizitionarii unui teleFon incepand cu data de 01.09.2009. Multumesc Andreea

 3. ocike Septembrie 3, 2009 la 19:42

  Is curios in cat timp o sa faca ei asta… apropo sti cat dureaza o portabilitate de numar? iti zic eu aproximativ 3 saptamani… asa mi-au zis cei de la vodafone… sincer la cum se misca… eu cred ca mai bine dai tu din buzunar 30 ron sa il decodezi… 😀 il ai in cateva ore sau cateva zeci de minute

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: