dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Justitia e chiar oarba? Daca nu atunci sigur este ridicola!


Am primit pe mail cateva procese (cred ca sunt reale) in care verdictul a fost cel putin bizar, adica sunt in genul serialului Ally mc Beal. Cititi va rog un top al verdictelor „suspecte”:

Candva, Einstein a spus ca stie de existenta a doua lucruri infinite: prostia omeneasca si universul. In ce priveste pe al doilea, mai avea insa oarecari retineri!

E cunoscut faptul ca americanii se dau in judecata pentru orice fleac, dar ceea ce urmeaza mai jos provoaca de-a dreptul puterile noastre de intelegere, dupa cum verdictele adoptate sfideaza si cea mai elementara notiune de justitie. Conteaza sa ai tupeu si un avocat “convingator”, totodata sa fii perseverent.

Locul 7:
Premiul LIEBECK: este numit asa dupa Stella Liebeck – de 81 ani – care a dat in judecata McDonald’s pentru ca si-a varsat in poala o ceasca de cafea si a castigat 2.9 milioane $…

Locul 6:
Kathleen Robertson, Austin, Texas, a primit o despagubire de 780.000 de dolari. Ea si-a fracturat glezna intr-un magazin de mobila, dupa ce s-a impiedicat de un baietel care alerga prin magazin. Verdictul tribunalului i-a surprins pe proprietarii magazinului, avand in vedere ca pustiul cu pricina era chiar copilul doamnei Robertson!

Locul 5:
La egalitate pe locul 5 sunt doua persoane: Carl Truman de 19 ani care a castigat 74.000 $ si cheltuieli pentru ingrijiri medicale dupa ce un vecin a trecut cu Honda Accord peste mana lui. El se bagase sub masina cu intentia de a fura rotile automobilului, iar vecinul care era la volan nu l-a vazut si a plecat din parcare…

Terrence Dickson din Bristol, Pennsylvania care, dupa ce a dat lovitura intr-o casa, a vrut sa iasa prin garaj, dar usa acestuia era stricata iar usa de acces in casa se inchisese automat in urma lui. Proprietarii erau in vacanta, asa ca hotul-minune a ramas inchis 8 zile in garaj, hranindu-se dintr-un sac de mancare pentru caini si potolindu-si setea cu o lada de Pepsi. El a dat in judecata casa de asigurari a proprietarului pentru ca situatia i-ar fi cauzat “stres”, despagubirea cifrandu-se la o jumatate de milion de dolari.

Locul 4:
E ocupat de Jerry Williams din Little Rock, Arkansas, care a fost muscat de posterior de cainele vecinului, cainele fiind legat in curtea respectivului vecin. El nu a obtinut decat 14.500 $, pentru ca juriul a considerat totusi ca domnul Williams a provocat „putin” acest incident, sarind gardul si tragand cu o pusca cu alice in caine…

Locul 3:
Apartine domnisoarei Amber Carson din Lancaster, Pennsylvania, care a alunecat pe o balta de sifon intr-un restaurant si si-a rupt noada. Poblema e ca balta fusese facuta chiar de respectiva, deoarece aruncase un pahar cu sifon in capul prietenului ei si, probabil, ratase. A castigat insa 113.500 $.

Locul 2:
Kara Walton din Claymont, Delaware, a incercat sa intre pe geamul unei toalete de la un club de noapte spre a evita achitarea celor 3,5 $ de la intrare, a alunecat si si-a spart doi dinti. A dat in judecata clubul si a castigat 12.000 $, plus acoperirea cheltuielilor stomatologice.

Locul 1 (cu coronita):
Merv Grazinski din Oklahoma City a cumparat o rulota cat o casa si, pe cand se deplasa pe autostrada, a fixat viteza pe automat si s-a dus in spate sa-si faca o cafea… Rulota a iesit bineinteles de pe carosabil si a nimerit in sant. El a dat in judecata compania care a fabricat rulota intrucat nu s-a specificat in manualul de utilizare ca nu trebuie sa se paraseasca volanul in timp ce masina merge… A castigat 1.750.000 $ si o noua rulota, iar compania a modificat manualul de utilizare.

Reclame

5 răspunsuri la „Justitia e chiar oarba? Daca nu atunci sigur este ridicola!

 1. Florin August 26, 2009 la 19:33

  Epic ! Mai ales ultima faza.. EPIC !

 2. snake August 27, 2009 la 07:05

  justitia e ridicola peste tot, la noi e doar corupta :((

 3. ocike August 27, 2009 la 10:49

  omu isi facuse treaba… o citit manualul de utilizare…
  Cred ca o sa dau si eu Barocku in judecata… ca, odata ce am intrat acolo… ies greu si numai din cauza celor 2 beri care imi deschid apetitul… 😀

 4. Andrea August 28, 2009 la 08:27

  Stiam si eu una…tot cu o americanca …ea a dat in judecata firma care a produs un cuptor cu microunde deoarece tot in manualul de utilizare nu era specificat ca nu poate baga pisica la uscat dupa baie in cuptor…Bineinteles ca pisica a facut bum in cuptor…si a ramas fara ea…nu ma intreba de suma primita..oricum peste imaginatia mea;)) sa ai o zi buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: