dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Plasa salariilor pe card -NECONSTITUTIONALA!!!


Curtea Constituţională a decis că folosirea cardurilor pentru plata salariilor în instituţiile publice încalcă dreptul de proprietate, prin comisioanele reţinute şi prin plafonarea sumelor ce pot fi extrase zilnic.
Mi se pare un punct de vedere corect pentru ca unele banci (ma refer in special la BRD) practica comisioane extrem de mari (personal mi se retin aproximativ 10 lei pe luna ca si comision de administrare, la care sa adauga comisioane pentru fiecare operatiune) in conditiile in care ar trebui ca situatia sa fie invers pentru ca au acces (bancile) la o sursa de finantare f f ieftina si in loc sa bonifice sau cel putin sa protejeje, bancile jupoaie salariatii.
Obligarea personalului din instituţiile publice de a primi drepturile salariale prin intermediul cardului condiţionează folosinţa acestor bunuri de existenţa bancomatelor şi automat de voinţa unor persoane juridice private (bănci), care percep pentru eliberarea banilor anumite comisioane, arată magistraţii Curţii Constituţionale (CCR) în motivarea deciziei din 16 iunie, când au declarat neconstituţionale mai multe articole de lege privind plata pe card a salariilor din administraţie.
„În aceste condiţii“, arată CCR, „se ajunge la micşorarea drepturilor salariale ale persoanelor din instituţiile publice, fără a se ţine cont de consimţământul acestora. Mai mult, titularii cardurilor nu pot folosi şi dispune de drepturile lor salariale în orice situaţie, fiind ţinuţi de limitarea zilnică a retragerilor sumelor de bani al căror plafon este stabilit de bancă“.
Asadar ar trebui ca bancile sa renunte la aceste comisioane sa acorde o dobanda decenta acestei resurse pe care o au la dispozitie. Nu sunt pentru renuntarea la carduri, chiar sunt procarduri, dar sunt contra bancilor care comisioneaza totul.

Reclame

Un răspuns la „Plasa salariilor pe card -NECONSTITUTIONALA!!!

 1. ocsike Iulie 21, 2009 la 16:40

  Plus comisionul anual de administrare… plus dobanda daca intri pe credit… plus… plus. Cum o zis si Badea…
  Bancherul sta tolanit pe scaun la munca…
  – Le-au intrat la fraieri lefurile?
  – Da?
  – No bine…Am muncit si noi luna asta

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: