dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Google lanseaza un sistem de operare propriu


Au trecut nouă luni de când s-a lansat Google Chrome browser si peste 30 de milioane de oameni il utilizeaza cu regularitate. Google Chrome a fost proiectat pentru oamenii care traiesc de pe web – în căutare de informaţii, verificarea e-mail, prins la stiri, la cumparaturi etc. Cu toate acestea, sistemele de operare au fost proiectate într-o eră în care nu a existat nici un fel de web. Deci, astăzi, Google ne anunţă un nou proiect, care este o extensie naturală a Google Chrome – Google Chrome sistem de operare.
Google Chrome este un sistem de operare open source, sistem de operare care iniţial va fi orientate spre netbooks. Google Chrome OS va fi disponibil pentru consumatori, în a doua jumătate a anului 2010.
Viteza, simplitate şi de securitate sunt aspectele cheie ale Google Chrome OS. Interfaţa cu utilizatorul este minimă şi cea mai mare parte se axeaza pe Web. Utilizatorii nu vor trebui să se ocupe cu viruşi, malware-ului şi actualizările de securitate. Aceasta ar trebui sa lucreze automat.
Google Chrome va rula OS pe ambele x86, precum şi ARM chipsuri şi se lucreaza cu mai multe OEM-uri pentru a aduce o serie de netbooks la piaţă anul viitor. Software-ul de arhitectura este simplu – Google Chrome rulează într-un nou sistem de windowing pe sus de un nucleu Linux.
Google Chrome OS este un proiect nou, separat de android. Android a fost conceput de la început să lucreze într-o varietate de dispozitive de la telefoane la set-top box pentru a netbooks. Google Chrome OS este creat pentru persoanele care petrec o mare parte din timpul lor de pe web, şi este proiectat pentru a puterii de calculatoare, de la mic la netbooks full-size sistemele desktop. În timp ce există domenii în care Google Chrome OS şi android suprapun, se crede că alegerea va conduce la inovare pentru a beneficia de toată lumea, inclusiv Google.
In concluzie se doreste un sistem de operare perfect adaptat navigarii si cenectarii continue la net, sistem de operare care sa ofere rapiditate, securitate si stabilitate.
Sa vedem.
Sursa: blogul oficial al celor de la Google

Anunțuri

Un răspuns la „Google lanseaza un sistem de operare propriu

  1. ocike Iulie 9, 2009 la 17:00

    is curios cate programe ce ruleaza pe windowf o sa ruleze pe el… ca asa ca la o adica… sunt sistemele visuale linux cu emulari de windof…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: