dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Greva si iar greva


Astazi cfr-isti au facut iar o „greva spontana” si au blocat nu stiu ce trenuri pe la Tg. Jiu. Cei de la CFR sunt nemultumiti printre altele ca nu au primit prima de concediu. Alti bugetari sunt nemultumiti ca primesc cu intarziere al 13-lea salariu (dar il primesc dar atunci nimeni nu face gura mare…).
La Ministerul de Finante sunt prevazute in buget prime de vacanta in suma de peste 13 milioane de euro, pentru aproximativ 33.000 de persoane, deci cam 1.650 lei prima de vacanta pentru fiecare persoana (faina prima in conditiile in care esti bugetar in conditii de criza). Mai adaugati al 13-lea salariu si o sa vedeti ce rau e sa fi bugetar.
Cu siguranta nu cunosc prea bine problema, dar ca si ceilalti bugetari probabil si cei de la CFR au o groaza de sporuri si prime pe care putini le cunosc pentru ca nu e bine sa se stie de ele. Si de asemenea, cu siguranta in CFR se castigadestul de bine pentru o companie falimentara, pentru ca de exemplu am auzit un lider sindical de la CFR ca „se fac eforturi mari” si se incearca diminuarea fondului salarial astfel incat in luna iunie 2009 sa se reuseasca sa se scada castigul mediu salarial la sub 2000 de lei, pentru ca in mai a fost cu ceva peste. Pe langa mediile astea care sunt mult peste castigurile medii din industria privata, cfr-isti si bugetarii nu calculeaza cel putin al 13-lea salariu, prima de concediu si cred ca mai sunt si alte chesti.
Idea e ca nu mi se pare corect ca dupa ce lucrezi in pierdere (CFR) sau nu produci nimic si traiesti din bani virati la stat de firmele care produc valoare adaugata (bugetari) sa ai castigurile mai mari ca cei care produc valoarea adaugata si in plus sa ai si prime de concediu si al 13 – lea salariu. Pentru ce sa ai avantajele astea?, avantaje care s-ar cuveni celor care le produc. Dar aceste cheltuieli sunt prevazute in bugetele de venituri si chestuieli si atunci trebuie folositi nu?

Profesori fac greva din 2 in 2 luni dar au de toate: 13 salarii (si salariul cu toate sporurile incluse e mai mult decat bunicel), prime de concediu, indemnizatii de imracaminte, program de 4-5 ore pe zi, concediu de 3 luni si ma opresc ca daca nu … ma fac profesor cu toate ca nu am stofa.
Puii mei de bugetari.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: