dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Programul prima casa – oferta bancilor


Cum sa dai teapa cu programul Prima Casa:constructorul are sau face o casa, nu foarte scumpa, dar se intelege cu tine si ti-o vinde pentru 60000 euro, bani la care ai acces printr-un credit bancar in baza programului Prima Casa. Se imparte suma intre constructor si cumparator, fiecare castiga. Cumparatorul dispare… Banca are garantat creditul de catre stat… banca executa garantia statului si … asta e, toata lumea castiga.

Acum pe bune, cateva informatii utile pentru cei interesati (informatii valabile in cazul bancii Piraeus):
* Avansul necesar cumpararii unui imobil de 60.000 EUR este de 5% (3000 EUR).
* Noul produs va fi disponibil la mijlocul lunii Iulie si se adreseaza exclusiv celor care doresc achizitionarea unei locuinte respectand conditia de a nu detine alte proprietati imobiliare cu destinatie locativa.
* Perioada de creditare este de 30 de ani in timp ce suma minima acordata de banca este de 10.000 EUR (sau echivalentul in RON) iar plafonul maxim al imprumutului de 60.000 EUR (sau echivalentul in RON).
* Persoanele care doresc sa achizitioneze un imobil a carui valoare depaseste 60.000 EUR, au posibilitatea de a face acest lucru, contribuind cu un avans proportional cu valoarea locuintei.
* Acest tip de imprumut poate fi accesat de persoane care obtin venituri din salarii, pensii, chirii, drepturi de autor, dividende sau alte activitati independente reglementate prin lege. Venitul minim acceptat de banca pentru acordarea creditului se situeaza la 300 EUR sau echivalentul in RON. La acodarea creditului, banca poate lua in considerare veniturile intregii familii, precum si a coplatitorilor indicati de solicitant.
* Varsta minima necesara pentru contractarea creditului este de 22 de ani iar cea maxima, la sfarsitul perioadei de creditare, de 65 de ani.

Fiecare banca are o anumita marja a dobanzii, astfel:

Raiffeisen: Dobanda va fi cea reglementata prin HG – EURIBOR 3M + 4% in EUR, respectiv ROBOR 3M + 2,5 %. La aceasta suma se adauga comisionul catre fondul de garantare – 0,37% anual. In conditiile actuale de piata, aceste valori propuse de catre Guvern sunt sub costul real al finantarii”, a transmis directorul in cadrul Raiffeisen.

Unicredit: Suma estimata a fi acordata este de 25 mil EUR, iar conditiile exact cele solicitate de Ministerul de Finante. Euribor 3 M + 4%, 60.000 EUR, fara comisioane;
Robor 3 M + 2.5%, echivalent 60.000 EUR, fara comisioane.

Piraeus Bank: Nici un comision pentru creditele acordate. Dobanzile: 2.5% + ROBOR (lei, 4% + EURIBOR (lei). Plafonul de creditare solicitat: 100 milioane euro.

BCR: Corneliu Cojocaru. directorul de comunicare al bancii, a declarat pentru HotNews.ro ca institutia a depus oferte pentru a se inscrie in programul Prima Casa, estimand sa acorde credite in valoare de 450 milioane de euro.

Dobanda va fi mai mica decat cea reglementata, respectiv EURIBOR 3M + 3,8% in EUR, la care se adauga comisionul catre fondul de garantare – 0,37% anual.

Avansul minim necesar cumpararii unui imobil de 60.000 EUR este de 5%. Pentru imobilele ce depasesc aceasta suma, la avans se adauga suma ce depaseste 60.000 EUR.

Perioada de creditare este de 30 de ani.

Banca Transilvania: Plafonul propus de BT, cel putin ca prima transa, este de 25 milioane EURO.

Propunerea inaintata de Banca Transilvania este: credit in EURO- EURIBOR 3M + 4%.

La credit in lei: ROBOR 3 M + 0 pp si un comision de gestiune lunara de 0,2% pe an (anualizat 2,4%). Acest comision va fi aplicat la soldul creditului.

Reprezentantii Alpha Bank au declarat:

„Alpha Bank Romania a depus oferta pentru «Prima Casă», nivelul de pricing oferit fiind in concordanta cu cel indicat prin ordonanta.

In ceea ce priveste plafonul pentru volumul creditelor acordate prin acest program, acesta este dimensionat avand in vedere atat cota noastra de piata din total credit ipotecar, care in prezent este de peste 10%, cat si expertiza pe care banca o are pe acest segment.
Alpha Bank a trecut prin toata istoria creditului ipotecar pe piata locala, avand astfel o foarte buna intelegere a fenomenului.
sursa: hotnews

Anunțuri

Un răspuns la „Programul prima casa – oferta bancilor

  1. sip Iunie 26, 2009 la 08:21

    Interesant postul tau .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: