dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Circulara referitoare la OUG 34 / 2009


Ministerul Finantelor Publice a emis pentru lamuriri suplimentare o circulara pentru intelegerea cat mai clara a prevederilor prevazute in Ordonanta de Urgenta 34 / 2009 referitoare la posibilitatea deducerilor dpdv al TVA-ului si a impozitului pe profit pentu achizitiile de combustibili si autovehicule.
CIRCULARA OUG34
Practic pentru masinile mici (autoturisme) necesare deplasarii in interesul serviciului la banca, registrul comertului, administratia financiara, la partenerii de afaceri, delegatii, etc, nu se pot face deduceri nici la TVA si nici la calcului impozitului pe profit, cheltuiala fiind considerata nedeductibila. Cred ca va trebuie sa mergem cu tramvaiul la aceste institutii… si unde mai pui ca unele dintre ele pot fi si la 100 de km (una suta km) departare de sediul social.
Pe mine ma enerveaza la OUG 34/2009 partea cu tva si neductibilitatea la impozitul pe profit pentru ca impozitul forfetar nu mi se pare chiar asa de deplasat. Adica daca vrei sa faci o afacere o faci sau stai in banca ta. Dar daca faci o afacere trebuie sa fii activ, sa faci ceva deplasari, ceea ce implica anumite consumuri de combustibili. DE CE SA NU POTI DEDUCE ACESTE CONSUMURI???

Anunțuri

3 răspunsuri la „Circulara referitoare la OUG 34 / 2009

 1. sip Iunie 21, 2009 la 13:53

  Andrei sunt d’acord cu tine, dar vezi de ce n’ are ursul coada… Porcariile tocmai aici se faceau, se bagau pe cheltuieli vrute si nevrute …
  Pe mine asta nu ma deranjeaza .
  Bine ca se accepta la decontare combustibilul folosit in delegatii.

  • andrei balint Iunie 26, 2009 la 20:34

   da dar problema mea e ca am o dubita cu care imi desfasor activitatea in domeniul serviciilor funerare,la noi in firma nu exista decat o singura masina care e folosita la toate activitatile!am inteles povestea cu masinile a 10 directori ,dar la o firma mica nu e cazul!asa ca d-nii guvernanti ar trebui sa mai ,,rumege „putin ideea de baza care ia dus la promulgarea unei asa zise ordonante!

 2. andreileca78 Iunie 21, 2009 la 14:28

  Asta e, ca nu se accepta combustibilul pentru delegatii, adica nu este deductibil mici dpdv al TVA nic dpdv al impozitului de profit in cazul in care deplasarea se face cu un autoturism!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: