dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Google spune şefilor dacă vrei să demisionezi


ATENTIE CE CAUTATI IN GOOGLE!!!

Gigantul din online Google a dezvoltat un proiect extrem de controversat care poate avea un impact negativ asupra relaţiilor dintre şefi şi personalul din subordine. Este vorba despre un algoritm complex ce estimează care dintre angajaţi sunt predispuşi să demisioneze, chiar înainte ca ei să se gândească la aşa ceva.

GERMANY-LITERATURE-BOOK-FAIR-INTERNET-GOOGLE

Sinistrul algoritm presupune colectarea informaţiilor despre angajaţi (CV-uri, review-uri, evoluţia salariilor etc.) şi introducerea lor într-o formulă matematică. Oficialii Google au refuzat să ofere detalii despre formulă, motivând că aceasta se află încă în testare. Experimentul derulat până în prezent a identificat care dintre salariaţi au sentimentul că sunt inutili companiei , stadiu de la care până la demisie mai e un singur pas.

Sunt destule voci care critică decizia celor de la Google de a răscoli în mintea angajaţilor cu un algoritm, în loc să vină cu soluţii umane pentru a-i aduce la un randament optim. În plus, vă daţi seama ce impact ar avea un astfel de proiect la nivel global. Cum te-ai simţi dacă ai ştii că formula a fost aplicată şi asupra ta, iar şefii îţi pregătesc o surpriză: o şedinţă în care să te încurajeze, desigur. Nu mai bine realiza Google un algoritm tranşant, care să transmită direct managerilor dacă să te concedieze sau nu?

Articol preluat de pe go4it.ro

Anunțuri

2 răspunsuri la „Google spune şefilor dacă vrei să demisionezi

  1. ocsike Iunie 4, 2009 la 18:24

    Probabil algoritmul e bazat pe baza unei statistici matematice si probabilitati… e un pic mai complicat de calculat satisfactia in munca pe baza unor review-uri sau pe baza unor CV-uri si asta pentru ca satisfactia in munca este dependenta de … motivatia extrinseca si motivatia intrinseca… (ioi nu am uitat ce am studiat in anul 2 la sociologia muncii) si ei probabil vor cuantifica motivatia extrinseca… cea intrinseca va putea fi cuantificata doar daca vor organiza un sondaj…
    Daca o fac… io cred ca vor obtine doar niste rezultate asemanatoare sondajelor de opinie…
    Oricum e interesant… io ma gandesc la volumul de munca necesar… ganditi-va cata munca este la un recensamant la o tara… dar la o lume?
    Woau 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: