dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

„Noi muncim nu gandim” – eliminarea conturilor unice


Iar ne-am intors ca la Ploiesti ca asa e pe la noi. Din 01.01.2008 se introdusese o masura FOARTE BUNA, respectiv contribuabilii puteau achita taxele lunare catre bugetul consolidat al statului in doua conturi, respectiv un ordin de plata pentru bugetul de stat si unul pentru bugetul asigurarilor sociale.
A fost bine … pentru ca se pare Agenţiei de Administrare Fiscală (ANAF) va suspenda aceasta procedura „pentru a veni în sprijinul contribuabililor, care vor putea decide singuri ce datorii doresc să achite cu prioritate.”
noi-muncim-nu-gandim
Odată cu anularea contului unic, însă, se modifică şi ordinea de stingere a datoriilor. Acum, din sumele vărsate trezoreriilor sunt acoperite, mai întâi, datoriile bugetare cele mai vechi. În consecinţă, eliminarea contului unic este bine-venită pentru firmele cu datorii. Renunţarea la plata în cont unic va duce la costuri suplimentare pentru companii, adica bancile vor percepe comision pentru mai ai multe ordine de plata. Totodata vom muncii mai mult si cum costuri mai mari pentru aceleasi rezultate, deci … atunci cand noua procedura cere mai multe eforturi pentru aceleasi rezultate se poate numi doar ca e …. absurda.

Un răspuns la „„Noi muncim nu gandim” – eliminarea conturilor unice

  1. sip mai 14, 2009 la 07:13

    Tu ai dreptate dar unii se bucura . Mi-e, cu scaderea datoriilor cele mai vechi, mi-au facut vaza evidenta … Finantele.

Lasă un comentariu