dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Suspendarea activitatii – consecinta OUG 34/2009


Multe firme vor cauta sa scape de plata celor 500 de euro, impozit minim de plata si una din solutii va fi suspendarea activitatii firmei, costă mai puţin, iar firma poate fi reactivată oricând.
Nivelul taxelor aferente suspendării activităţii unei firme pare foarte mic prin comparaţie cu sumele cerute de firmele specializate în domeniu. Însă pentru diferenţa dintre valoarea taxelor şi tarif, firma de avocatură se ocupă de conceperea şi redactarea Hotărârii AGA sau a deciziei Asociatului Unic, de redactarea şi atestarea actului adiţional la actul constitutiv, de depunerea dosarului la ONRC şi de reprezentarea societăţii în faţa Judecătorului ONRC. (110 lei taxe si o firma specializata se pare ca cere de la 300 lei in sus).
Actele necesare la Registrul Comertului pentru suspensarea activitatii firmei.

Suspendarea se acordă de către ONRC pe o perioadă de maximum 3 ani, perioadă în care activitatea societăţii se poate relua în orice moment, nefiind obligatorie ajungerea acesteia la termenul prevăzut iniţial. Tariful unei repuneri în funcţiune este acelaşi cu cel de la suspendare.
Suspendarea obţinută de la ONRC trebuie folosită la solicitarea regimului de declarare derogatoriu care se depune la Administraţia Financiară. După aprobarea cererii de inactivitate de către Finanţe, orice obligaţie fiscală încetează, mai puţin depunerea unei declaraţii semestriale de inactivitate (disponibilă pe site-ul ANAF). În cazul în care firma nu depune Declaraţia semestrială de inactivitate, ANAF o poate amenda.
La data aprobării cererii, firma trebuie să nu figureze cu obligaţii fiscale restante către bugetele statului, să nu desfăşoare nici un fel de activitate, să nu obţină venituri, inclusiv excepţionale, să nu dispună de personal angajat şi să nu plătească venituri cu regim de reţinere la sursă.
Totusi trebuie sa asteptam aparitia normelor la celebra ce acum OUG 34/2009 si poate ne vom lamuri mai bine.
Atasez actele necesare la Registrul Comertului pentru suspensarea activitatii firmei.

Reclame

Un răspuns la „Suspendarea activitatii – consecinta OUG 34/2009

  1. MERIMA Iulie 16, 2010 la 23:04

    AM SI EU O FIRMA DOAR PE ACTE !!! NU A LUCRAT NICIODATAAA !!! SI AM TREBUIT SA PLATES FORVETARULL !!CA NU AM STIUT CA TREBUIE SUSPENDATA LA CAMERA DE COMERT !!! AM FACUT DOAR O CERERE LA FINANTE INAINTE DE A INTRA LEGEA !!!DAR LEGEA NU IARTA SARACII!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: