dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Energie curata printr-o metoda ingenioasa!


Energia valurilor si a mareei este folosita in nordul Europei, insa nicidecum la o scara larga, suficienta pentru a alimenta orase intregi. Undeva prin nordul Scotiei (Nigg), Isleburn a venit cu o idee simpla insa cat se poate de ingenioasa. Scotienii s-au gandit la o platforma speciala care sa utilizeze la maximum forta valurilor, fara sa monteze generatoare hidroelectrice plutitoare. Asa a aparut Oyster, o inventie care, cel putin in acest moment, promite multe. Cum anume functioneaza?

e12

Platforma are o componenta montata in apa, care basculeaza atunci cand este lovita de valurile uriase. De ea sunt prinse doua pistoane, care prin compresie imping apa cu viteza printr-o conducta, pana intr-o unitate aflata in apropriere. Acolo, apa sub presiune actioneaza o serie de palete, tot mecanismul fiind identic cu cel prezent in centralele hiroelectrice.

e2

Totul difera prin metoda inovativa de a transporta apa sub presiune. Producatorii spun ca Oyster poate genera intre 300 si 600 kW, insa la configuratii multiple, se poate ajunge la valori suficient de mari cat sa alimenteze orasele din apropriere.

Articol preluat de pe plugin.ro

Anunțuri

Un răspuns la „Energie curata printr-o metoda ingenioasa!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: