dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

imbunatateste-ti memoria


Mâzgăleala pe hârtie poate stimula atenţia oamenilor şi ajută la o mai bună memorare a textelor sau a discursurilor dificile, potrivit unui studiu realizat de Universitatea Plymouth din Marea Britanie, informează AFP.
În urma cercetării întreprinse, specialiştii au constatat că voluntarii care au mâzgălit o foaie de hârtie în timp ce ascultau un mesaj telefonic au reţinut cu 30% mai multe detalii în comparaţie cu cei care nu făceau nimic în timp ce ascultau acelaşi mesaj. Informaţiile comunicate telefonic aveau o durată de două minute şi jumătate, iar mesajul cuprindea nume de localităţi şi persoane. Voluntarii care desenau pe hârtie au reuşit să memoreze opt nume din cele ascultate, spre deosebire de grupul celor inactivi în timpul audiţiei, care au ţinut minte aproape şase nume.

„Atunci când o persoană efectuează o sarcină plictisitoare, precum ascultarea unei conversaţii telefonice neinteresante, aceasta va fi cuprinsă de reverie, fapt care îi va deturna atenţia de la activitatea principală şi îi va scădea nivelul de performanţă”, a explicat coordonatorul studiului, Jackie Andrade.
Potrivit cercetătorilor, acest studiu confirmă ideea că mâzgăleala este mai degrabă o modalitate care-i ajută pe oameni să efectueze mai bine o sarcină, decât o distracţie inutilă, în faţa căreia trebuie să reziste, aşa cum li s-a spus în copilărie.

Articol preluat de pe http://www.gandul.info

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: