dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Bazele de date ale poliţiei şi penitenciarelor, atacate cu un virus informatic


Nu stiu daca titlul e cel mai corect, probabil un troian intrat (fost introdus) in sistemul de securitate si probabil a si transim date in exterior. In continuare citez de pe antena3.ro.

Atac informatic fără precedent în Justiţie şi Poliţie. Hackerii au blocat timp de câteva zile accesul la reţele de calculatoare din închisori, instanţe şi sedii ale poliţiei din întreaga ţară. Zeci de specialişti au lucrat zile în şir pentru rezolvarea problemei.

Una din reţelele blocate de virus a fost cea a Penitenciarului de maximă siguranţă Rahova. Angajaţii nu au avut practic cu ce să lucreze timp de câteva zile. Baza conţine datele a 1600 de deţinuţi, dar şi date despre locul unde domiciliază gardienii.

Potrivit autorităţilor, primele semne ale virusării au apărut în urmă cu două săptămâni. Acestea afectau comunicaţiile, programul de evidenţă, cel de buget, dar şi reţeaua internă.

Riscurile sunt majore. Şi asta pentru că sistemul anunţă angajaţii când trebuie să fie un deţinut eliberat sau când trebuie dus la instanţă. Zeci de specialişti au lucrat zile în şir pentru rezolvarea problemei. Deşi s-a reuşit redresarea sistemului, virusul nu a fost încă anihilat.

Potrivit unor surse judiciare au fost probleme la mai multe sedii de poliţie din ţară, printre care şi la Poliţia Capitalei. Oficialii susţin însă că nu a existat în niciun moment un pericol concret şi că bazele lor nu au fost blocate.

Experţii spun că pentru acest atac a fost folosit unul dintre cei mai puternici vuruşi creaţi vreodată, capabil să spargă coduri de acces dar şi să modifice datele existente în calculatoare. Este atât de periculos încât Microsft, furnizorul de soft al statului român oferă o recompensă de 250 de mii de dolari pentru prinderea celor care au creat şi lansat virusul.

Virusul profită de vulnerabilităţile sistemului de operare Windows, găseşte parolele şi le dă acces hackerilor la date confidenţiale. Astfel oricine poate sustrage sau modifica date esenţiale care ţin de siguranţa naţională.

Reclame

Un răspuns la „Bazele de date ale poliţiei şi penitenciarelor, atacate cu un virus informatic

  1. sip Martie 10, 2009 la 11:09

    Destepti baieti … Microsoft probabil vrea sa-i racoleze . Andrei sigur nu l-ai facut tu ? Nu mi-ar strica 250 de mii de dolari …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: