dare 2 dream

Blogul lui andreileca78

Parcul National Retezat ar putea fi inclus printre cele sapte minuni naturale ale lumii


VOTATI PENTRU RETEZAT (articol preluat de la 9am.ro)
Rezervatia naturala Retezat ar putea mari veniturile din turism ale Romaniei daca va fi inclusa, in 2011, printre cele sapte minuni naturale ale lumii, care vor fi alese, la initiativa fundatiei elvetiene New 7 Wonders, dintre 261 de nominalizari din toate colturile lumii.
Retezatul a fost inclus pe lista nominalizarilor ca urmare a demersurilor Regiei Nationale a Padurilor Romsilva. Decizia privind trimiterea scrisorii oficiale de sustinere a candidaturii Parcului National Retezat a fost luata pe data de 17 februarie. „Incercam sa cooptam si alte persoane in comitetul de sustinere a candidaturii, care sa faca lobby pentru votarea Parcului National Retezat”, a declarat, pentru NewsIn, seful Servicii Arii Protejate din cadrul Parcului National Retezat, Mircea Verghelet.

Alaturi de Parcul National Retezat, printre nominalizari figureaza Everestul, fluviul Amazon, cascada Niagara, insulele Galapagos, stancile Belogradchik (Bulgaria) si oaza Al-Hasa (Arabia Saudita).

Nominalizarile facute de 222 de tari au fost impartite in sapte categorii, care corespund unor zone si forme de relief specifice: peisaje glaciare / insule / munti si vulcani / pesteri, formatiuni stancoase si vai / paduri, parcuri nationale si rezervatii naturale / lacuri, rauri si cascade / peisaje marine.

Pana pe 7 iulie, vor fi alese, prin vot online pe site-ul New7wonders.com, 77 de propuneri dintre cele 261 de nominalizari, cate 11 din fiecare grup. Ulterior, pe 21 iulie, in competitie vor ramane doar 21 de propuneri, cate 3 din fiecare grup. Acestea vor fi, practic, finalistele, din randul carora, tot prin vot, vor fi alese cele sapte minuni naturale ale lumii. Acestea vor fi anuntate in 2011, adica dupa un si jumatate de masurare a popularitatii prin voturi pe internet.

In 2007, fundatia New 7 Wonders a ales si cele sapte minuni contemporane (obiective create de mana omului), in urma voturilor a peste un milion de oameni din toata lumea. „Castigatorii si participantii la competitia <<Cele 7 Minuni ale Lumii>> au inregistrat, anul trecut, niveluri record de crestere a beneficiilor provenite din turism, in unele cazuri veniturile crescand cu 70%”, mentioneaza Nadja Rahal, oficial al fundatiei, intr-un mesaj trimis Administratiei Parcului National Retezat.

Parcul National Retezat Rezervatie a Biosferei, infiintat in anul 1935, ocupa o suprafata de peste 380 de kilometri patrati in judetul Hunedoara. Este arie naturala protejata de interes national si international, in care se gasesc aproape 1.200 de specii de plante, 185 de specii de pasari, animale salbatice (ursi, lupi, rasi, capre negre, cerbi, caprioare, mistreti, iepuri), cel mai intins lac glaciar din Romania (lacul Bucura), cel mai adanc lac glaciar din tara (lacul Zanoaga) si peste 20 de varfuri muntoase mai inalte de 2.000 de metri.

Acesta este link-ul pentru votare
VOTATI AICI
Reclame

Un răspuns la „Parcul National Retezat ar putea fi inclus printre cele sapte minuni naturale ale lumii

 1. Marius GAITAN Martie 5, 2009 la 14:07

  RETEZAT ESTE O MINUNE A LUMII !

  Am fost ACOLO …. nici nu mai stiu de cate ori ! Ceea ce este in Retezat nu se poate descrie in vorbe , filmul si fotografiile nu au MARETIA locurilor acelea !
  Singurul lucru care trebuie facut este SA TE DUCI ACOLO !
  Ceea ce vezi si ceea ce simti este UNIC ! iti ramane in suflet !

  … putine locuri pe Pamant asemanatoare , dar ca zona Retezat NU

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: